Όταν ακούμε για φαγητό με κουνέλι ή λαγό, που πάει το μυαλό μας;
Ναι, ακριβώς· η πρώτη σκέψη είναι να το κάνουμε στιφάδο!
Ο πιο κλασικός τρόπος να τα μαγειρέψουμε.
Με μπόλικο σπιτικό ξύδι και μπαχαρικά, γίνεται να γλύφεις τα δάχτυλά σου!
Υλικά
-
1 κιλό κρεμμύδια μικρά
-
1 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
-
1.800 γρ. λαγός
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
1 κονσέρβα ντοματάκια
-
Αλάτι πιπέρι,θυμαρι
-
1 κουταλάκι μουστάρδα
-
Κόκκους μπαχάρι
-
Για τη μαρινάδα
-
1/2 φλιτζάνι ξυδι
-
2 φλυτζάνια κρασί κόκκινο
-
1 καρότο
-
1 κρεμμύδι
-
3-4 φύλλα δάφνης
-
1 κλωνάρι δενδρολίβανο
-
Θυμάρι
Εκτέλεση
-
Το πρωί ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
-
Βάζουμε τα κομμάτια στη γαστρα,με αλάτι και πιπέρι.
-
Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κρεμμύδια για λίγα δευτερόλεπτα και τα βγάζουμε αμέσως….
-
Καλή επιτυχία,και καλή όρεξη!!
faghta-giagias.blogspot.com