Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κουνέλι ή λαγός στιφάδο

Κουνέλι ή λαγός στιφάδο

Όταν ακούμε για φαγητό με κουνέλι ή λαγό, που πάει το μυαλό μας;
Ναι, ακριβώς· η πρώτη σκέψη είναι να το κάνουμε στιφάδο!
Ο πιο κλασικός τρόπος να τα μαγειρέψουμε.
Με μπόλικο σπιτικό ξύδι και μπαχαρικά, γίνεται να γλύφεις τα δάχτυλά σου!

Υλικά

  1. 1 κιλό κρεμμύδια μικρά
  2. 1 φλυτζάνι Ελαιόλαδο
  3. 1.800 γρ. λαγός
  4. 2 σκελίδες σκόρδο
  5. 1 κονσέρβα ντοματάκια
  6. Αλάτι πιπέρι,θυμαρι
  7. 1 κουταλάκι μουστάρδα
  8. Κόκκους μπαχάρι
  9. Για τη μαρινάδα
  10. 1/2 φλιτζάνι ξυδι
  11. 2 φλυτζάνια κρασί κόκκινο
  12. 1 καρότο
  13. 1 κρεμμύδι
  14. 3-4 φύλλα δάφνης
  15. 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  16. Θυμάρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε τον λαγό οσο γίνεται σε μικρά κομμάτια.Πλενουμε καλά και στραγγίζουμε.Βαζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ (όχι ανοξείδωτο)και προσθέτουμε τα κομμάτια κρέατος.Αφηνουμε όλο το βράδυ.

    Λαγός στιφάδο στη γάστρα🐇 φωτογραφία βήματος 1
  2. Το πρωί ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.

  3. Βάζουμε το μισό λάδι σε τηγάνι και θωρακίζουμε το κρέας μας.

    Λαγός στιφάδο στη γάστρα🐇 φωτογραφία βήματος 3
  4. Εν τω μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια μας κάτω από τη βρύση που τρέχει…για να μην τρέχουν τα ματάκια…😊

    Λαγός στιφάδο στη γάστρα🐇 φωτογραφία βήματος 4
  5. Βάζουμε τα κομμάτια στη γαστρα,με αλάτι και πιπέρι.

  6. Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει ρίχνουμε τα κρεμμύδια για λίγα δευτερόλεπτα και τα βγάζουμε αμέσως….

  7. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το σκορδάκι μας και ροδίζουμε τα κρεμμύδια μας.Πρεσθετουμε και τα ντοματάκια,αλάτι πιπέρι μπαχαρια,θυμάρι και τη μουστάρδα.

    Λαγός στιφάδο στη γάστρα🐇 φωτογραφία βήματος 7Λαγός στιφάδο στη γάστρα🐇 φωτογραφία βήματος 7Λαγός στιφάδο στη γάστρα🐇 φωτογραφία βήματος 7
  8. Τρία λεπτά στη φωτιά και ρίχνουμε τα κρεμμύδια στη γάστρα,με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.Προσθετουμε ένα φλυτζάνι νερό.

    Λαγός στιφάδο στη γάστρα🐇 φωτογραφία βήματος 8
  9. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με σκεπασμένη τη γάστρα για 40 λεπτά.Ανοίγιυμε το καπάκι,δοκιμάζουμε το αλάτι και ψήνουμε για ακόμη μισή ώρα περίπου…μέχρι να μαλακώσει το κρέας,και να δέσει η σάλτσα.

    Λαγός στιφάδο στη γάστρα🐇 φωτογραφία βήματος 9
  10. Καλή επιτυχία,και καλή όρεξη!!

    faghta-giagias.blogspot.com

About Μαρία Νικολοπούλου