Είναι πολύ ωραίο πιάτο, ιδανικό για συνοδευτικό και για μπουφέ.
Θέλει λίγο υπομονή για το γέμισα αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει.
300gr Ζυμαρικά Κοχύλια, μεγάλα
500gr Σπανάκι, καθαρισμένο
450gr Ανθότυρο, ψιλοκομμένο
250gr Κατίκι Δομοκού
Αλάτι
Πιπέρι
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 Μεγάλη Σκελίδα Σκόρδο, ψιλοκομμένη
600ml Συμπυκνωμένος Χυμός Ντομάτας
1 “Σπιτικός” Ζωμός Λαχανικών Knorr + 2 Φλιτζάνια Νερό
½ κ.σ. Ζάχαρη
3 κ.σ. Παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει.
Τα αφήνουμε για 3 λεπτά και σουρώνουμε.
Ρίχνουμε το σπανάκι σε αλατισμένο νερό που βράζει και ζεματάμε για 2 λεπτά.
Στραγγίζουμε και πιέζουμε για να φύγει το επιπλέον νερό. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σπανάκι, το ανθότυρο, το κατίκι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα και τα τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το ζωμό λαχανικών, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει.
Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω από τα ζυμαρικά και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 50-60 λεπτά.
Tip: Μεγάλα κοχύλια μπορούμε πλέον να βρούμε σε όλα τα μεγάλα super market. Μπορούμε ακόμα να τα αντικαταστήσουμε με κανελόνια.
Σκεύη
1 μεγάλη κατσαρόλα
1 σουρωτήρι
1 μεγάλο μπωλ
1 ταψί