Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους της Κορίνθου : Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown

Κραυγή αγωνίας από τους εμπόρους της Κορίνθου : Δεν αντέχουμε δεύτερο lockdown

Μπροστά στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό και τη συζήτηση που πυροδοτεί για τους  νέους περιορισμούς στην κοινωνική και οικονομική ζωή των πολιτών  της Κορινθίας τα πράγματα δείχνουν ιδιαίτερα ανησυχητικά για το νομό καθώς και ολόκληρη  την Ελλάδα.

Αγωνία για την επόμενη μέρα εκφράζουν οι έμποροι λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων που εξαγγέλθηκαν και πλήττουν στην κυριολεξία  τον εμπορικό κόσμο της χώρας μας

Το Webkorinthos.gr μίλησε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κορίνθου Βασίλη Γεώργαρη για τις επικείμενες επιπτώσεις που θα φέρει το δεύτερο lockdown στον εμπορικό κόσμο της Κορίνθου

Με μελανά χρώματα μας περιέγραψε ο Βασίλης Γεώργαρης  την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά  μετά την  εξαγγελία του δεύτερου  lockdown .

Συνεχίζοντας,  μας είπε βαθιά προβληματισμένος πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει αρκετά , ο κόσμος δεν ψωνίζει (εξαιρουμένου των δυο ημερών πριν την καραντίνα)   Δεν υπάρχει κόσμος στα καταστήματα.

Η κατάσταση είναι απελπιστική και εμείς έχουμε πιάσει πάτο»  ο οποίος μάλιστα δεν διστάζει να πει ότι« οι επιπτώσεις από τα χρόνια των μνημονίων, ωχριούν μπροστά σε αυτό που περνάμε σήμερα.»

Σήμα κινδύνου εκπέμπουμε οι έμποροι και οι επαγγελματίες της Κορίνθου , καθώς λόγω της δραματικής μείωσης του τζίρου δεν μπορούν πολλοί συνάδερφοί μας  να πληρώσουν τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους” .Στην πραγματικότητα, είναι πολύ δύσκολο να διανοηθεί κανείς ότι θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε ένα δεύτερο lockdown όπως το διάστημα Μαρτίου – Μαΐου χωρίς σοβαρή, διαρκή απώλεια ευημερίας»,

Ο κ. Β. Γεώργαρης  ασκεί κριτική ως προς την οικονομική πολιτική που έχει ακολουθηθεί για τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά :

«Στην εντατική COVID 19,  η ελληνική οικονομία  προσπαθεί να κρατηθεί ζωντανή σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Ο Εφιάλτης της ύφεσης θέτει προ των ευθυνών της την ελληνική κυβέρνηση, η οποία βαδίζει στα «τυφλά» χωρίς σχέδιο.»

 

Οι Μικρομεσαίοι σε αφανισμό

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τόσα χρόνια στηρίζουν την ελληνική οικονομία οδηγούνται σε αφανισμό. Μέσα στην κρίση της πανδημίας είδαμε ωραίες εξαγγελίες και εφαρμογή μέτρων στήριξης με αποκλειστικά επικοινωνιακό χαρακτήρα. Οι μικρομεσαίοι βρίσκουν για μια ακόμα φορά την πόρτα κλειστή. Ο κίνδυνος των λουκέτων δεν είναι απλά ορατός, είναι υπαρκτός.

Παράλληλα θέτει το ερώτημα ι το ερώτημα , “πώς θα μπορέσουν οι επιχειρήσεις που θα βάλουν λουκέτο για ένα μήνα να πληρώσουν λογαριασμούς, ενοίκια, εφορία;  «Δεν έχουμε πακτωλό χρημάτων πίσω μας μετά από 10 χρόνια κρίσης»

Αν δεν ληφθουν άμεσα μέτρα προστασίας των μικρομεσαίων εμπόρων , δυστυχώς θα μας καταπιεί η λαίλαπα της ύφεσης που καλπάζει και θα μας οδηγήσει στον αφανισμό .

Αυτά που περιγράφω , τα βλέπουμε όλοι καθημερινά και τα ζούμε, εκφράζω την αγωνία και την απόγνωση των όλων των εμπόρων συμπολιτών μας

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου