Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κόρινθος: Κραυγή αγωνίας από την αγορά – Γεγονός τα πρώτα λουκέτα σε επιχειρήσεις

Κόρινθος:  Κραυγή αγωνίας από την αγορά – Γεγονός τα πρώτα λουκέτα σε επιχειρήσεις

Μέτρα τώρα για την ακρίβεια!

Ακρίβεια: «Γονατίζουν» οι επιχειρήσεις υπό το βάρος των ανατιμήσεων, με τους καταστηματάρχες να εκφράζουν την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι.

Η κοινωνία, οι καταναλωτές, ο κόσμος της εργασίας παρακολουθούν άναυδοι την νέα αύξηση του πληθωρισμού στη χώρα μας, που έφτασε σε τιμές της δεκαετίας του 1990.

Και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος διαμαρτύρεται εντονότατα», επαναλαμβάνοντας ότι «δεν αντέχει άλλο να ζει σε τέτοιες ακραίες – τραγικές καταστάσεις», αναφέροντας και το παράδειγμα της τιμής βενζίνης που είναι η   4η ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη  , σημειωτέων πως υπάρχουν περιοχές που η τιμή    έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ!!! 

Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός πως πληρώνουμε το ηλεκτρικό ρεύμα 44% ακριβότερο από τους Ευρωπαίους και πως η Ελλάδα κατέχει την θλιβερή πρωτιά , έχοντας την ακριβότερη τιμή Ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη!!Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων εκφράζουν την αγωνία τους, καθώς – όπως λένε – οι αυξήσεις στα καύσιμα είναι τόσο υψηλές που δύσκολα θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οι καταναλωτές.

«Καλπάζουν» οι αυξήσεις στα τρόφιμα

Σε συνέχεια ο  ο πρόεδρος του Ε.Σ. σημείωσε «ίσως πλησιάζοντας το Πάσχα δούμε ένα νέο κύμα αυξήσεων», ενώ ανέφερε ότι «μεσοσταθμικά το μέσο νοικοκυριό έχασε το 2021 το 20-30%, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και το 2022».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «μια οικογένεια που ξόδευε γύρω στα 300 ευρώ για τρόφιμα, το 2021 ξόδευε 360 ευρώ και το 2022 η επιβάρυνση θα είναι επιπλέον 20%», την ίδια ώρα εξέφρασε την ελπίδα να μην συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός των αυξήσεων.

Ενδεικτικό ,  παράδειγμα  είναι,  πως ένα μέσο αρτοποιείο, το οποίο μέχρι πρόσφατα  πλήρωνε 7.000 ευρώ σε ηλεκτρική ενέργεια, στο εξής  καλείται να πληρώσει 21.000 ευρώ! 

Για τα σούπερ μάρκετ

Την ίδια ώρα, καταγράφονται  σημαντικές αυξητικές τάσεις στα σούπερ μάρκετ, όπως είπε ο κ Γεώργαρης , καλώντας τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν τις προσφορές.

Όσο για το πια είναι η λύση για να «ανασάνει» η τσέπη των επαγγελματιών καθώς και των καταναλωτών, ο πρόεδρος  κ. Γεώργαρης  τόνισε:

Κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα.

– Διαγραφή χρεών και μείωση της φορολογίας για τους αυτοαπασχολούμενους, επαναφορά του αφορολόγητου.

Είναι τα ελάχιστα που απαιτούνται για την ανακούφιση από το ”τσουνάμι” ακρίβειας, που αποδεικνύει ότι  ο εμπορικός κόσμος δεν μπορεί   σηκώνει αδιάκοπα΄ δυσβάσταχτα βάρη τόσο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης όσο και σε εκείνες της πανδημίας

About Μαρία Νικολοπούλου