Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κόρινθος: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο

Κόρινθος: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο
«Να χαλάσουμε τα σχέδια τους μαζικά και αποφασιστικά», τονίζει στην ανακοίνωση της, αναφορικά με το νομοσχέδιο, η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας – Καλεί στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Τετάρτη 28 Ιουλίου

Στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τετάρτη 28 Ιουλίου, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, στις 18:00, καλεί η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας και τονίζει πως η κυβέρνηση «θέλει να επιβάλλει τα σχέδιά της με εργαλείο την τρομοκράτηση του κλάδου των εκπαιδευτικών».

Στην ανακοίνωση αναφέρουν πως το Δ.Σ της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. θα μισθώσει λεωφορείο για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα, ώστε όλοι όσοι το επιθυμούν να δώσουν το παρών.

Παράλληλα, κάνει λόγο πως η κυβέρνηση «οικοδομεί ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίησή τους μέσα από την «αυτονομία» τους και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο στη Βουλή σε ακόμα χειρότερη μορφή, με τιμωρητικές τροπολογίες για όσους δεν συμμετέχουν στις διαδικασίες της αξιολόγησης και πλήθος άλλων αντιδραστικών διατάξεων που αλλοιώνουν το χαρακτήρα του Δημόσιου σχολείου.

Θέλουν να επιβάλλουν τα σχέδιά τους με εργαλείο την τρομοκράτηση του κλάδου. Το πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση συνιστά μια βαθιά αντιδραστική τομή που φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τοπίο στην εκπαίδευση, οικοδομώντας ένα αυταρχικό, ταξικό, εμπορευματοποιημένο σχολείο ανισοτήτων, προωθώντας την κατηγοριοποίησή τους μέσα από την «αυτονομία» τους και επιβάλλοντας τον φόβο και την υποταγή των εκπαιδευτικών στην αντιεκπαιδευτική πολιτική μέσα από ένα σκληρό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης. Το πολυνομοσχέδιο κατατέθηκε στο κατακαλόκαιρο, με τα σχολεία κλειστά, όπως κάνουν πάντα εκείνες οι κυβερνήσεις που φέρνουν για ψήφιση αντιεκπαιδευτικούς – αντιλαϊκούς νόμους προκειμένου να τους επιβάλλουν. 

Να δώσουμε απάντηση τώρα. Η μαζική συμμετοχή και η αποφασιστικότητά μας να χαλάσει τα κυβερνητικά σχέδια. Να δώσουμε μήνυμα αντίστασης, τα εκπαιδευτικά συνδικάτα μαζί με το μαθητικό και το γονεϊκό κίνημα, να ακυρώσουμε το νέο νομοσχέδιο έκτρωμα της Κεραμέως. Το νομοσχέδιο αυτό δεν παίρνει βελτιώσεις και επιμέρους τροποποιήσεις. Απορρίπτεται συνολικά Δεν πρέπει να ψηφιστεί.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και καλούμε όλες και όλους στο νέο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 6μ.μ.

Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε!

Το Δ.Σ της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. θα μισθώσει λεωφορείο για το συλλαλητήριο. Όσοι  επιθυμούν να μετακινηθούν με το λεωφορείο  να μας   ενημερώσουν μέχρι  την Τρίτη  27 Ιουλίου   και ώρα 21:00   (τηλ. επικοινωνίας : 6946951392 – Σοφία Κανέλλου).

πηγή 

About Μαρία Νικολοπούλου