Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κόρινθος: Ραγδαία μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο – Τι να περιμένουμε για τον Οκτώβρη

Κόρινθος: Ραγδαία μεταβολή του καιρού το Σαββατοκύριακο –   Τι να περιμένουμε για τον Οκτώβρη

 

Πολύ σημαντική μεταβολή του καιρού εντός του Σαββατοκύριακου προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης

Ραγδαία αναμένεται να είναι η μεταβολή του καιρού μέσα στο Σαββατοκύριακο σύμφωνα με την πρόγνωση που έκανε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. Ενώ το σκηνικό του καιρού αναμένεται το Σάββατο να είναι άκρως καλοκαιρινό, την Κυριακή αναμένεται να υπάρξει σημαντική αλλαγή με βοριάδες και επικίνδυνες καταιγίδες. Παράλληλα ο Οκτώβρης θα «μπει» αφενός με πολλή ζέστη, αφετέρου με υψηλή υγρασία αλλά και ομίχλες.

«Με έντονα αλλά και επικίνδυνα καιρικά σκαμπανεβάσματα θα υποδεχτούμε τον Οκτώβρη στη χώρα μας μιας και από την έντονη ζέστη και την υγρασία, θα οδηγηθούμε στους επικίνδυνους ανέμους και τις καταιγίδες» ανέφερε σε ανάρτησή που έκανε στα social media ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι: «Μια νέα πολύ θερμή αέρια μάζα θα “εκτοξεύσει” τον υδράργυρο το Σάββατο όπου είναι και η πρώτη ημέρα του Οκτώβρη σε καθαρά καλοκαιρινά επίπεδα. Έτσι λοιπόν το Σάββατο προς τα κεντρικά, ανατολικά και νότια γεωγραφικά διαμερίσματα θα πρέπει να δούμε θερμοκρασίες το μεσημέρι κοντά στους 33° με 35°, τοπικά δε ίσως και λίγο παραπάνω. Η ημέρα όμως έχει μικρύνει αρκετά και ο παράγοντας αυτό σε συνδυασμό με τους νοτιάδες που θα φυσούν θα ανεβάσουν σημαντικά και την υγρασία. Έτσι λοιπόν μέσα στο Σάββατο θα συναντήσουμε και αρκετά πυκνές ομίχλες κυρίως προς τα ανατολικά και νότια και με έμφαση τη θαλάσσια έκταση του Αιγαίου αλλά και χερσαία τμήματα που βρέχονται από αυτό και θα πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη προσοχή στις μετακινήσεις μας».

Πρόβλεψη καιρού για την Κόρινθο

 

About Μαρία Νικολοπούλου