Όλοι ξέρουμε ότι το ψάρι είναι από τα πιο υγιεινά προϊόντα της Ελληνικής θάλασσας και πρέπει να το έχουμε στην εβδομαδιαία διατροφή μας. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια πανεύκολη συνταγή για λαβράκια,υγιεινή με σόγια και λεμονόχορτο. Απολαύστε την!
Υλικά για 4 μερίδες
2 κουταλιές soya sauce
1 κουταλάκι σισαμέλαιο
1 κοτσάνι λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά, σε λωρίδες
½ κινέζικο λάχανο, χωρισμένο σε 8 φύλλα
4 φιλέτα λαβράκι
1 κομμάτι φρέσκο ginger (1εκατ.), ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτές λωρίδες
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
Σε ένα μικρό μπολ αναμειγνύετε την σάλτσα σόγιας, το σισαμέλαιο, , το λεμονόχορτο και την πιπεριά και τα βάζετε στην άκρη.
Παίρνετε 4 μεγάλα φύλλα λαδόκολλας και στο καθένα βάζετε 2 κομμάτια κινέζικο λάχανο και ένα φιλέτο λαβράκι. Ρίχνετε από πάνω το ginger και το σκόρδο και έπειτα το dressing. Κλείνετε τις λαδόκολλες και στρίβετε τις άκρες για μην ανοίξουν.
Ψήνετε για 20 λεπτά.
Μπορείτε να συνοδέψετε με πατάτες γιαχνί ή αρωματικό ρύζι της αρεσκείας σας.
eisaigynaika.gr