Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ

 

Φτιάξτε τα πιο νόστιμα λαζάνια με κιμά και μπεσαμέλ. Το τέλειο οικογενειακό γεύμα!!

 

kreopvleiaΚρεοπωλεία τα καλύτερα της Κορνθίας

Υλικά   Για 6-8 άτομα

Για τα λαζάνια 24 φύλλα λαζάνια (άβραστα)

½ κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά, περασμένο από τη μηχανή μία φορά

1 κιλό φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη ή 2 κουτάκια κονκασέ

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 πρέζα ζάχαρη (μόνο αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια ντομάτα)

1 ξυλαράκι κανέλας

1 ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

1 ½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

1 ½ κοφτό κουταλάκι του γλυκού κύμινο αλάτι,

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ

Ένα λίτρο γάλα

15 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

80 γραμμάρια βούτυρο

Αλάτι Πιπέρι

      Εκτέλεση   Για τα λαζάνια

Ζεσταίνετε  τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ενώ ανακατεύετε συνέχεια να μη σβολιάσει ο κιμάς.

Συνεχίζετε να μαγειρεύετε τον κιμά μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά.

Στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για 3 ακόμη λεπτά τον κιμά.

Προσθέστε την ντομάτα και τη ζάχαρη και μόλις πάρει η σάλτσα μία βράση προσθέστε και το αλάτι. Μισοσκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σιγοβράζετε τον κιμά για 45 λεπτά περίπου.

Στο μέσο του χρόνου προσθέτετε και όλα τα άλλα υλικά.

Όταν η σάλστα είναι έτοιμη στρώνουμε στον πάτο ενός λίγο από τη ταψιού σάλτσα,  λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια.

Ξαναβάζουμε σάλτσα μπολονεζ, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε άλλη μια σειρά από λαζάνια και τελειώνουμε με σάλτσα.

Απλώνουμε στην τελευταία στρώση τη μπεσαμέλ μαζί με λίγη παρμεζάνα και ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 40 – 45 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Για τη μπεσαμέλ Λιώνουμε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε όλο το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μόλις ομοιόμορφο μείγμα, προσθέτουμε το γάλα και βάζουμε την κατσαρόλα και πάλι στο μάτι. Προσθέτουμε και το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.

About Μαρία Νικολοπούλου