Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λαζάνια με λαχανικά

Λαζάνια με λαχανικά

Αυτά τα λαζάνια με τα λαχανικά είναι ό,τι πιο ελαφρύ, νόστιμο κι ανοιξιάτικο μπορούμε να ετοιμάσουμε χωρίς να στερηθούμε το αγαπημένο ιταλικό ζυμαρικό, τα λαζάνια, αλλά ούτε και το τυρί, γιατί λαζάνια χωρίς τυρί δεν γίνεται… Η συνταγή διαθέτει λεπτές φέτες λαχανικών όπως κολοκυθάκι, μελιτζάνα και ντομάτα, φέτες φρέσκου βασιλικού κι ένα μείγμα από ελαφριά τυριά όπως ρικότα και τυρί cottage για να αποφύγουμε τις περιττές θερμίδες και τα λιπαρά.

Για την συνταγή επιλέγουμε λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο ενώ δεν παραλείπουμε να πασπαλίσουμε την επιφάνεια με λίγο τυρί μοτσαρέλα για έξτρα γεύση. Αν όμως προτιμάμε, μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε τριμμένη παρμεζάνα για πιο τραγανή κρούστα. Στόχος της συνταγής είναι να ετοιμάσουμε ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα δίχως να στερηθούμε την γεύση και την απόλαυση του φαγητού.

1Οπωροπωλεία  – Υχθυοπωλεία

Υλικά για 6-8 άτομα

  • 500 γραμμάρια λαζάνια άβραστα
  • 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 250 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα
  • 6 φέτες μπέικον
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
  • 250 γραμμάρια τριμμένη γκούντα για το τελείωμα
  • λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
  • 600 γραμμάρια ανθότυρο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι.
Βήμα 2
Κατόπιν προσθέτετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες.
Βήμα 3
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι και στρώνετε τα λαζάνια.
Βήμα 4
Κατόπιν απλώνετε λίγο από τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγο ανθότυρο.
Βήμα 5
Στη συνέχεια βάζετε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά ξανά τα τριμμένα κολοκυθάκια, μανιτάρια, μείγμα κρεμμυδιών και ανθότυρο.
Βήμα 6
Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, κολοκυθάκια, μείγμα κρεμμυδιών, ανθότυρο και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσατε, λίγο ανθότυρο και από πάνω γκούντα.
Βήμα 7
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.

About Μαρία Νικολοπούλου