10 υλικά
-
1 πακέτο λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
-
1 δόση ελαφριάς μπεσαμέλ (συνταγή εδώ https://cookpad.com/gr/sin
-
1 δόση ελαφριάς σάλτσας φρέσκιας ντομάτας (συνταγή εδώ https://c
-
200 γρ ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια
-
300 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
-
250 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
500 γρ ζεματισμένο σπανάκι
-
2 κσ φρέσκο βούτυρο
-
αλάτι / πιπέρι
Εκτέλεση
-
Σωτάρουμε το κρεμυδι με το σπανάκι στο φρέσκο βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. (Δεν μας ενοχλει εάν έχει και λίγα υγρά)
-
Στην μπεσαμέλ που έχουμε ετοιμάσει προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα κρατώντας μιά χούφτα.
-
Στήνουμε το φαγητό μας ως εξής: Σε βαθύ πυρέξ βάζουμε στον πάτο μπεσαμέλ και απλώνουμε την πρώτη στρώση από τα λαζάνια.
-
Βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, σπανάκι, κομματάκια ζαμπόν, μπεσαμέλ και τριμμένη μοτσαρέλα.
-
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Θέλουμε στην τελευταία στρώση να έχει λαζάνια.
-
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ το φαγητό μας και ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα που κρατήσαμε.
-
Προαιρετικά βάζουμε φρέσκο βούτυρο σε μικρά κομματάκια στην επιφάνεια του φαγητού μας.
-
Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους.
-
Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
-
Tip: Μπορούμε μαζί με το σπανάκι να προσθέσουμε και μανιτάρια.
-