Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λαζάνια με σπανάκι και φέτα ⋆ Cook Eat Up!

Λαζάνια με σπανάκι και φέτα ⋆ Cook Eat Up!

Όταν στο σπίτι ψήνονται λαζάνια, επικρατεί μία διάχυτη ανυπομονησία και ένας συγκρατημένος εκνευρισμός που ακολουθεί την απάντηση μου στην κλασική ερώτηση… “σε πόση ώρα;” Και με το δίκιο τους, γιατί ποιος μπορεί να αντισταθεί σ΄ ένα κομμάτι λαχταριστά λαζάνια που μόλις βγήκαν από το φούρνο και ποιος μπορεί να μείνει μόνο σε ένα. Ανεξάρτητα με τη συνταγή, ανεξάρτητα με τα υλικά, παραμένει ένα φαγητό που μπορεί να σε κάνει πολύ ευτυχισμένο, πολύ όμως…

Εμείς σήμερα θα του δώσουμε έναν αέρα ελληνικό και θα το φτιάξουμε με σπανάκι και φέτα, μία γεύση γνώριμη από την σπανακοτυρόπιτα που τόσο πολύ αγαπάμε. Ένα φαγάκι που ετοιμάζεται γρήγορα καθώς δεν χρειάζεται να φτιάξουμε μπεσαμέλ. Ένα πιάτο με χαρακτηριστικά, τη φρεσκάδα και την εξαιρετική νοστιμιά. Τραγανό από πάνω και ζουμερό από μέσα. Με τα λιωμένα τυράκια του να το απογειώνουν.

Με υγιεινό και θρεπτικό σπανάκι που σε άλλη περίπτωση, τα μικρούτσικα μπορεί να μην το έτρωγαν, εδώ θα το λατρέψουν. Κι επειδή πολλές φορές θα σας κάνουν την κλασική ερώτηση που ανέφερα πιο πάνω, η διπλωματική απάντηση που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση είναι “σύντομα, να πάρει λίγο χρώμα…”

Τι θα χρειαστούμε…

Για ταψάκι 30Χ40

  • 16 φύλλα λαζάνια
  • 500 γρ. σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 250 γρ. γάλα
  • 3 αυγά
  • 250 γρ. μοτσαρέλα ή άλλο τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας, για την επιφάνεια
  • Λίγα κομμάτια φρέσκο βούτυρο, προαιρετικά
  • Αλάτι και πιπέρι

Μπορείτε επίσης αν σας αρέσει, να προσθέσετε στο σπανάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια και άνηθο που είναι ένας κλασικός συνδυασμός καθώς και πράσο που δίνει γλύκα

Πώς θα το φτιάξουμε…

Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για δύο λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Ρίχνουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε κι αυτό μέχρι να μαραθεί και να χάσει τον όγκο του στην περίπτωση που είναι φρέσκο ή να εξατμιστούν τα υγρά του αν είναι κατεψυγμένο. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Το βάζουμε σ΄ ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Λαδώνουμε το ταψάκι μας και στρώνουμε 3 λαζάνια. Από πάνω απλώνουμε το 1/3 από το σπανάκι και το 1/3 από τη φέτα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο άλλες δύο φορές.

Τέλος, τοποθετούμε τα τελευταία 3 λαζάνια. Ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Περιχύνουμε το φαγητό.

Σκεπάζουμε τα λαζάνια με το τριμμένο τυρί. Προαιρετικά, τοποθετούμε διάσπαρτα, λίγα κομμάτια φρέσκο βούτυρο.

About Μαρία Νικολοπούλου