Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λαζάνια με σπανάκι

Λαζάνια με σπανάκι
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή Λαζάνια με σπανάκι. Αγαπημένο φαγητό… Βόμβα απόλαυσης…

10 υλικά

Υλικά
  • 1 πακέτο λαζάνια που δεν χρειάζονται βράσιμο
  • 1 δόση ελαφριάς μπεσαμέλ (συνταγή εδώ https://cookpad.com/gr/sin
  • 1 δόση ελαφριάς σάλτσας φρέσκιας ντομάτας (συνταγή εδώ https://c
  • 200 γρ ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια
  • 300 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
  • 250 γρ κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ ζεματισμένο σπανάκι
  • 2 κσ φρέσκο βούτυρο
  • αλάτι / πιπέρι

    Εκτέλεση

    1. Σωτάρουμε το κρεμυδι με το σπανάκι στο φρέσκο βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη. (Δεν μας ενοχλει εάν έχει και λίγα υγρά)

    2. Στην μπεσαμέλ που έχουμε ετοιμάσει προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα κρατώντας μιά χούφτα.

    3. Στήνουμε το φαγητό μας ως εξής: Σε βαθύ πυρέξ βάζουμε στον πάτο μπεσαμέλ και απλώνουμε την πρώτη στρώση από τα λαζάνια.

    4. Βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, σπανάκι, κομματάκια ζαμπόν, μπεσαμέλ και τριμμένη μοτσαρέλα.

    5. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Θέλουμε στην τελευταία στρώση να έχει λαζάνια.

    6. Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ το φαγητό μας και ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα που κρατήσαμε.

    7. Προαιρετικά βάζουμε φρέσκο βούτυρο σε μικρά κομματάκια στην επιφάνεια του φαγητού μας.

    8. Σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους.

    9. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

    10. Tip: Μπορούμε μαζί με το σπανάκι να προσθέσουμε και μανιτάρια.

About Μαρία Νικολοπούλου