Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Γεμιστά κοχύλια με κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές και ντοματίνια

Γεμιστά κοχύλια με κοτόπουλο, πολύχρωμες πιπεριές και ντοματίνια

Νόστιμα γεμιστά κοχύλια με κοτόπουλο, ντοματίνια, πολύχρωμες πιπεριές και τριμμένο τυρί της επιλογής σας. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια!

Υλικά:
Ένα πακέτο κοχύλια (ζυμαρικά)
1 πορτοκαλί πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
6-7 ντοματίνια
2 στήθη κοτόπουλου
4-5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
5-6 φύλλα βασιλικό
1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι
2 κ.τ.σ πελτέ ντομάτάς
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμό κοτόπουλο
τριμμένο τυρί της επιλογής σας (μπορείτε να βάλετε και φέτα για να το κάνετε ακόμη πιο ελληνικό και ακόμη πιο καλοκαιρινό το φαγάκι σας)
σάλτσα για τη βάση:
2 ώριμες μεγάλες τριμμένες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Βράστε τα κοχύλια στο ζωμό κοτόπουλο τόσο όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Κόψτε το κοτόπουλο σε πολύ μικρά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετέ το. Μόλις πάρει χρώμα, αφαιρέστε το από το τηγάνι και βάλτε το σε ένα πιάτο.
Στο τηγάνι έπειτα, ρίξτε το λάδι και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και τις πιπεριές που θα έχετε ψιλοκόψει (αν βάλετε και μανιτάρια, ψιλοκόψτε τα και βάλτε τα μαζί με τις πιπεριές να σοταριστούν. Αφήστε τα να μαραθούν και προσθέστε το κοτόπουλο.
Σβήστε με το κρασί και προσθέστε τον πελτέ ντομάτας.
Αλατοπιπερώστε και αφαιρέστε από τη φωτιά.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Ρίξτε μέσα στη γέμιση με το κοτόπουλο που ετοιμάσατε 1-2 κουταλιές από το τριμμένο τυρί που θα χρησιμοποιήσετε στο τέλος.
Φτιάξτε σε ένα κατσαρολάκι τη σάλτσα για τη βάση σας. Αυτή η σάλτσα θα μπει στον πάτο του ταψιού, όπου από πάνω έπειτα θα τοποθετήσετε τα κοχύλια.
Σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο με το λάδι, ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες και μαγειρέψτε μέχρι να σωθούν τα υγρά.
Βάλτε τη σάλτσα στον πάτο του ταψιού και αρχίστε σιγά σιγά να γεμίζετε τα κοχύλια σας. Στρώστε τα με σειρά μέσα στο ταψί σας. Τέλος βάλτε όσο τυρί θέλετε εσείς από επάνω, τοποθετήστε τα κομμένα στη μέση ντοματίνια και τα φύλλα βασιλικού.
Ψήστε μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί σας και σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστό.

Καλή επιτυχία!

About Μαρία Νικολοπούλου