Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να τρώνε με ευκολία τα όσπρια!
Ο καιρός δρόσίσε και σας έχουμε ένα πολύ νόστιμο φαγητό με όσπρια μιας και πολύ από εμάς το καλοκαίρι τ΄αποφεύγουμε..
Είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να τρώνε τα παιδιά με ευκολία τα όσπρια!
Υλικά
Τό κρέας θα προμειθεθτείται το καλυτερο από το κρεοπωλείο Υφαντής Mιχ.&ΣΙΑ στον συνοικισμό Κορίνθου
- Πολύ νόστιμο χειμωνιάτικο φαγάκι σας έχω σήμερα! Εγώ το κάνω στην κατσαρόλα για πιο εύκολα αλλά μπορούμε να το κάνουμε και σε γάστρα στο φούρνο. Απλώς προσθέτουμε τα ρεβύθια το τελευταίο τέταρτο.χρειαζόμαστε
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά σε κύβους
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
3 σκελίδες σκόρδου σε φετάκια
1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/8 κουταλάκι σαφράν
1 κουταλιά αλεύρι
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 φλιτζάνι ξηρό κόκκινο κρασί
1 κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
2 φλιτζάνια βρασμένα ρεβίθια
χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλιΣε μια πλακέ κατσαρόλα σοτάρουμε με 1 κουταλιά λάδι τις πιπεριές για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και τις βγάζουμε σε ένα πιάτο. Βάζουμε στο τηγάνι το κρέας, το τσιγαρίζουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το βγάζουμε. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το κύμινο και το σαφράν ανακατεύοντας 1 λεπτό. Ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί και τις ντομάτες. Βάζουμε πάλι το κρέας στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για καμιά ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να λιγοστέψει το ζουμάκι του. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τις πιπεριές, το ζωμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα να ενωθούν τα υλικά.