Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λεμονόπιτα με τραγανό φύλλο και κρέμα τυριού

 

7cb47d7ca4cd329c5b0a3404cca15e30-638x350Μια πανεύκολη υπέροχη συνταγή για μια ξεχωριστή υπέροχη πίτα. Λεμονόπιτα με υπέροχο τραγανό φύλλο με ζύμη Pillsbury και μοναδική κρέμα τυριού με λεμόνι. Απολαύστε τη…

Υλικά συνταγής

450 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή Μασκαρπόνε
2 λεμονιών το χυμό + ξύσμα
2 πακέτα φρέσκια ζύμη για μικρά κρουασάν ζύμη Pillsbury των 230 γρ. το ένα
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη + 3 κ.σ. ζάχαρη επιπλέον
3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο + επιπλέον βούτυρο για άλειμμα του ταψιού

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνετε με αλουμινόχαρτο ή με χαρτί ψησίματος ένα πυρέξ 23 X 33 εκ. περίπου, το βουτυρώνετε ελαφρώς με ένα πινέλο και στρώνετε από πάνω το ένα φύλο/ζύμη με τα ημισέληνα στη βάση και τα τοιχώματα του πυρέξ.
Σε ένα μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, το 1/2 φλ. ζάχαρη το χυμό των 2 λεμονιών, το ξύσμα 1 1/2 λεμονιών και χτυπάτε το μείγμα με το μίξερ χειρός, μέχρι να έχετε ένα λείο, κρεμώδες, αφράτο μείγμα. Στρώνετε και ισιώνετε το μείγμα πάνω από το φύλλο/ζύμη.
Ξετυλίγετε το δεύτερο φύλλο/ζύμη ημισέληνα για κρουασάν, το στρώνετε πάνω από τη κρέμα λεμονιού-τυριού. Τη “τεντώνετε ελαφρά και καλύπτετε καλά τη κρέμα περιμετρικά. Αλείφετε το φύλλο με ένα πινέλο με τις 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο. Σε ένα μπολ βάζετε το υπόλοιπο ξύσμα 1/2 λεμονιού και τις 3 κ.σ. ζάχαρης, τα ανακατεύετε καλά και πασπαλίζετε με το μείγμα όλη την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά, για 30 λ περίπου. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε μέσα στο ταψί για 20 λ να μισοκρυώσει. Ξεφορμάρετε τη πίτα από το ταψί , σηκώνοντάς τη με το χαρτί ψησίματος και τη μεταφέρετε σε ένα ξύλο κοπής. Τη κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα και το απολαμβάνετε.
sintayes.gr

About Μαρία Νικολοπούλου