Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λουτράκι: Εικόνα “γροθιά στο στομάχι” – Μητέρα με το ανήλικο παιδί της κοιμούνται στο πεζοδρόμιο

Λουτράκι: Εικόνα “γροθιά στο στομάχι” – Μητέρα με το ανήλικο παιδί της κοιμούνται στο πεζοδρόμιο

Την ώρα που η πόλη του Λουτρακίου, έχει βάλει ήδη τα καλά της για να υποδεχτεί τους χιλιάδες τουρίστες εν όψει του καλοκαιριού, μία εικόνα – γροθιά στο στομάχι μας αναγκάζει να αντικρίσουμε και τη «σκληρή» πλευρά της ζωής…

Το τελευταίο διάστημα, μία μητέρα με το ανήλικο παιδί της, κοιμάται στο δρόμο, ακριβώς δίπλα στην Εκκλησία της Παναγίας της Γιάτρισσας.

Μάλιστα, έχουν «στρώσει» ένα στρωματάκι, προσπαθώντας να «μειώσουν» τη ζέστη που βγάζει το πεζοδρόμιο…

Τη φωτογραφία, δημοσίευσε ο Αθανάσιος Βλαχοδημήτρης και προφανώς, στόχος της δημοσιοποίησης του θέματος είναι η ευαισθητοποίηση των αρμόδιων αρχών.

Δεν ξέρω εάν η λήψη της φωτογραφίας έχει γίνει από την σωστή γωνία και την σωστή απόσταση και ούτε μ’ ενδιαφέρει. Αυτό πού ενδιαφέρει είναι ότι ακριβώς δίπλα στην Παναγία Γιάτρισσα αυτοί οι άνθρωποι εδώ και καιρό κοιμούνται στο πεζοδρόμιο. Το φαινόμενο των αστέγων με ευθύνη τού Εθνοκεντρικού κράτους είναι τόσο συχνό πού δεν προκαλεί ενδιαφέρον. Στο Λουτράκι όμως είναι κάπως σκληρό να το συναντάς και ειδικά σένα σημείο πού το πρωί περνάνε τα παιδιά των σχολείων και ειδικά τα μικρής ηλικίας πού κοιτούν σοκαρισμένα. Γνωρίζω το ενδιαφέρον τού παπά Νίκου, τού Δήμου, τού ικανού και δραστήριου υπεύθυνου των κοινωνικών δομών και μεμονωμένων ατόμων. Μήπως μπορεί να γίνει κάτι για να νιώσουν και αυτοί ότι υπερτερεί η ανθρωπιά; Εθνικότητα, θρησκεία και χρώμα δέρματος δεν γνωρίζω. Γνωρίζω ότι είναι άνθρωποι. Σαν και σένα, σαν και μένα, σαν όλους μας.

 

loutraki365

About Μαρία Νικολοπούλου