Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μέτρα «ασπιρίνη» : 0,20 τη μέρα για έως 60 λίτρα βενζίνης το μήνα!

Μέτρα «ασπιρίνη» : 0,20 τη μέρα για έως 60 λίτρα βενζίνης το μήνα!

Μέτρα περιορισμένης εμβέλειας που δεν φτάνουν να καλύψουν την έκταση του προβλήματος της ακρίβειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

. Είναι χαρακτηριστικό πως είναι περίπου 0,20 λεπτά του ευρώ τη μέρα η επιδότηση για 60 λίτρα βενζίνης! 

Παρά τον επικοινωνιακό κουρνιαχτό που σήκωσε η κυβέρνηση οι ανακοινώσεις είναι ψίχουλα διότι για μια ακόμα φορά είναι ενταγμένες στις δημοσιονομικές αντοχές της οικονομίας για να μην διαταραχθούν τα κέρδη των ομίλων και φυσικά αφήνουν στο απυρόβλητο τις αιτίες των ανατιμήσεων, δηλαδή την πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας, της απολιγνιτοποίησης και των ενεργειακών ανταγωνισμών.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. 

Καύσιμα – Ενέργεια:

– Για 60 λίτρα βενζίνης το μήνα η επιδότηση είναι 0,22 λεπτά του ευρώ στο λίτρο καυσίμου και στα 0,27 για τους νησιώτες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη το κόστος για 60 λίτρα είναι 120 ευρώ, η επιδότηση της κυβέρνησης είναι μόλις 13 ευρώ, περίπου 0.20 λεπτά τη μέρα. Επιπλέον η κυβέρνηση αρνείται να καταργήσει την έμμεση φορολογία στα καύσιμα για να πάρει ανάσα ο λαός.

– Για το πετρέλαιο κίνησης η επιδότηση για τον Απρίλιο θα είναι στην πηγή και η κυβέρνηση εκτιμά ότι η τελική τιμή θα είναι μειωμένη κατά 15 λεπτά το λίτρο. Ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν 200 ευρώ επιδότηση στα ταξί.

Οι δικαιούχοι είναι νοικοκυριά με ετήσιο εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

Θα εκδοθεί μια ηλεκτρονική κάρτα για τον Απρίλιο για κατανάλωση τριών μηνών για φυσικά πρόσωπα και ελεύθερους επαγγελματίες και θα χρησιμοποιείται στα πρατήρια καυσίμων. Όσοι δεν την ενεργοποιήσουν θα καταβληθούν τα ποσά σε τραπεζικό λογαριασμό.

– Συνεχίζεται η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου και για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Η επιδότηση για έως 300 κιλοβατόρες ρεύματος θα είναι 210 ευρώ.

Ενόψει Πάσχα:

– Θα δοθούν 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες και ανθρώπους με αναπηρία.

– 1,5 δόση του επιδόματος παιδιού τον Απρίλιο.

– Δύο δόσεις στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

– Χορηγείται διπλή δόση στους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Επιστρεπτέα προκαταβολή: 

Αυξάνονται σε 96 από 60 οι δόσεις για την αποπληρωμή των «επιστρεπτέων προκαταβολών». Παραμένουν οι μειώσεις για την επιστροφή των ποσών των κρατικών δανείων, όπως η έκπτωση 15% για την εφάπαξ αποπληρωμή.

Η ανακοίνωση αυτή επιβεβαιώνει την μεγάλη αδυναμία αυτοαπαχολούμενων και επαγγελματιών να ανταπεξέλθουν στα θηλιά των δανειακών υποχρεώσεων.

About Μαρία Νικολοπούλου