Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μέτωπο Κορινθίας Αργολίδας για αποζημειώσεις σταφίδας και εσπεριδοειδών

Μέτωπο Κορινθίας Αργολίδας για αποζημειώσεις σταφίδας και εσπεριδοειδών

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την Κορινθιακή σταφίδα και τις αποζημιώσεις στα εσπεριδοειδή που προήλθαν από τους παγετούς της άνοιξης, αποτελούν τα κυρίαρχα αγροτικά ζητήματα τα οποία αναζητούν λύσεις.

Στις συναντήσεις με τους συναδέλφους του Αντιπεριφερειάρχες, ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την πρόθεσή του να υπάρξει κοινή γραμμή ώστε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αντιμετωπίσει άμεσα τα αγροτικά ζητήματα τα οποία έχουν ανατρέψει κάθε βιοτικό προγραμματισμό των παραγωγών, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται προϋποθέσεις πρόσθετης ζημίας στις τοπικές οικονομίες. Σε ό,τι αφορά τη σταφίδα, όπως συμφωνήθηκε, η πίεση θα ενταθεί το επόμενο διάστημα ενώ για τα εσπεριδοειδή υπάρχει αναμονή έπειτα και από τη δέσμευση του ΕΛΓΑ ότι θα εξαντλήσει κάθε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους παγετούς στις πρώιμες καλλιέργειες.

Σε δήλωσή του ο κ. Βασιλόπουλος μετά τις πρώτες συναντήσεις που πραγματοποίησε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τόνισε τα εξής: «Επιμένω ότι μόνο με κοινή διεκδίκηση θα δώσουμε λύσεις στα κοινά αγροτικά ζητήματα των Περιφερειών μας που απασχολούν τους παραγωγούς μας, τη ραχοκοκαλιά της τοπικής μας οικονομίας. Με χαρά άκουσα τους συναδέλφους αντιπεριφερειάρχες ότι θα πιέσουμε από κοινού το υπουργείο για το δίκιο των αιτημάτων των παραγωγών μας. Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα».Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου