Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μήλα ψητά στο Φούρνο όλο Γεύση και Χρώμα!

Μήλα ψητά στο Φούρνο όλο Γεύση και Χρώμα!

Εκτός από ένα φρούτο που τρώγεται στο πρωινό ή ως απογευματινό σνακ, το μήλο μπορεί να γίνει η πρώτη ύλη για ένα πανεύκολο γλυκό.

Αυτή την εποχή τα μήλα έχουν την τιμητική τους και έχουν την πρώτη θέση στο καλάθι των αγορών μας καθώς αποτελούν ένα από τα βασικότερα φρούτα του φθινοπώρου μαζί με τα αχλάδια, τα πορτοκάλια και τα ρόδια. Τα μήλα, όπως και τα αχλάδια, είναι από τα συστατικά της κουζίνας που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τόσο γλυκών συνταγών όσο και για σαλάτες. Aν έχεις μήλα μπορείς να φτιάξεις λαχταριστές νοστιμιές που θα κάνουν το σπίτι σου να μυρίσει θαλπωρή και φθινόπωρο.

foyrnoi 2

Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία

Δείτε δύο συνταγές

Υλικά:

  • 8 μήλα
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. καρύδια τριμμένα
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • 1 κ.σ. σταφίδες
  • Λίγη καστανή ζάχαρη

ψητά μήλα στο φούρνο -1

Εκτέλεση:

Τρυπάμε τα μήλα στο κέντρο με το ειδικό εργαλείο, αφαιρούμε τα σπόρια και γεμίζουμε με κανέλα, ζάχαρη, τα καρύδια και σταφίδες. Τα βάζουμε σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε από πάνω νεράκι περίπου μέχρι τη μέση και τα αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις είναι έτοιμα και όσο είναι ακόμα ζεστά, πασπαλίζουμε με ζάχαρη καστανή. Σερβίρουμε ζεστά με παγωτό!!!

womanoclock.gr

Γλυκά κόκκινα μήλα με σαντιγί

Υλικά

6 μήλα

1 φλιτζ. γρεναδίνη (σιρόπι ροδιού)

3 καρύδια καθαρισμένα και κομμένα στην μέση

1 σφηνάκι κονιάκ

2 φλιτζ. σαντιγί

6 καρφιά γαρίφαλο

½ φλιτζ. ζάχαρη

νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε το κέντρο τους μέχρι την άλλη πλευρά.

Σε κατσαρόλα στρώνουμε τα μήλα με την τρύπα προς επάνω. Ρίχνουμε την γρεναδίνη, την ζάχαρη, σφηνάκι κονιάκ, καρφιά γαρίφαλο και νερό μέχρι να σκεπαστούν σχεδόν τα μήλα.

 

Βράζουμε για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα και να μπαίνει μια οδοντογλυφίδα άνετα.

Τα βγάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.

Τα βγάζουμε σε πιατέλα.

Όταν είναι να τα σερβίρουμε τα βάζουμε σε πιάτο με την τρύπα επάνω, γεμίζουμε με σαντιγί και στην κορφή βάζουμε από μισό καρύδι.

Επίσης δείτε εναλλακτικούς τρόπους παρουσίασης

5 αγαπημένες συνταγές για… γλυκό το Φθινόπωρο

About Μαρία Νικολοπούλου