Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας – Εκκενώσεις οικισμών, ζημιές σε σπίτια

Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας – Εκκενώσεις οικισμών, ζημιές σε σπίτια

Ζημιές σε κατοικίες έχει προκαλέσει η φωτιά που μαίνεται από το βράδυ της Τετάρτης (19/05) σε δασική έκταση στην περιοχή Σχίνο Λουτρακίου, ενώ προληπτικά εκκενώθηκαν οι οικισμοί Σχίνος, Αγία Σωτήρα, Βαμβακές και Μαυρολίμνη. Η φωτιά κατευθύνεται προς το Αλεποχώρι.

Η Πυροσβεστική ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή. Συνολικά έχουν κινητοποιηθεί 166 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 54 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 4 Α/Φ, 3 PZL, 1 E/Π του Ε.Σ. & 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.

Στο Σχίνο έχει μεταβεί ο υπαρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος, ο οποίος ανέλαβε να συντονίσει τις δυνάμεις που επιχειρούν για να κατασβεστεί η πυρκαγιά. Παράλληλα, στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού, με σκοπό να ερευνήσει τα αίτια που προκάλεσαν την φωτιά.

 Μεγάλη αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον κ.Χαράλαμπο Τετράδη συντονίζει την απομάκρυνση προς αποφυγή εγλωβισμού Τα ξημερώματα  η φωτιά ξαναγύρισε προς τον δρόμο και τον φούρνο του Κρεμμυδά (ετσι λέγεται η περιοχή.)

Η ορατότητα στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου είναι περιορισμένη εξαιτίας του πυκνού καπνού από τη φωτιά.

 

About Μαρία Νικολοπούλου