Οι πιο μαλακές κ γευστικές μπριζολιτσες που θα κάνετε κ κυριολεκτικά θα λιώνουν κ θα τους ξετρελάνεται όλους!
Δοκιμάστε τες κ θα με θυμηθείτε… κυριολεκτώ θα γλείφετε τα δάχτυλα σας😊!!
Τα καλύτερα Κρεοπωλεία θα τα βρείτε εδώ
Υλικά
-
10 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες (εγώ έβαλα χοιρινές λαιμού)
-
3 μέτρια πορτοκάλια (τον χυμό τους)
-
1 λεμόνι (το χυμό του)
-
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
-
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
-
αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)
-
ρίγανη (κατά βούληση)
-
vegeta (μείγμα λαχανικών σε σκόνη) (κατά βούληση) προαιρετικά
-
1/2 ποτήρι νερό
Εκτέλεση
-
Φτιάχνουμε σε ένα σέικερ ή μέσα στο μπολάκι που στύψαμε τα υλικά μας την σως για να γρασάρουμε τις μπριζόλες μας.(Εννοείται πως αν κάνουμε αντί για 10 μπριζόλες 5 θα είναι κ στη μέση τα υλικά που αναγράφω παραπάνω, δηλαδή… στις 5 μπριζόλες βάζουμε 1 1/2 χυμό πορτοκαλιού, 1/2 χυμό λεμονιού κ.λ.π). Λοιπόν στύβουμε τα πορτοκάλια κ το λεμόνι κ προσθέτουμε σ’αυτό το μείγμα την μουστάρδα κ το ελαιόλαδο, κλείνουμε το καπάκι κ ανακινούμε όσο πιο δυνατά μπορούμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί η σως.
-
Στην 1h ξεσκεπάζουμε κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1h γυρνώντας πλευρά στις μπριζόλες μας στο μισάωρο (έτσι ώστε να πάρουν χρώμα κ από τις δύο πλευρές)
Δείτε επίσης:
-
Μόλις πάρουν χρώμα λοιπόν (μην το παρακάνετε όμως γιατί θα έχουν παραψηθεί τόσες ώρες στον φούρνο που δεν θα χρειάζεται να πάρουν κ χρώμα καμένου για να είμαστε σίγουροι πως έχουν γίνει, θα δείτε πως δεν θα χρειαστείτε μαχαίρι θα κόβονται άνετα με το πιρούνι) σβήνουμε κ με ένα κουτάλι ραντίζουμε με την σως-ζουμί που είναι στο ταψί, τις μπριζόλες μας.
-
Σερβίρουμε με ότι θέλουμε, εγώ είχα κάνει κουνουπίδι, πατάτες τηγανητές κ ρύζι με κάρυ, ο καθένας σερβίρει με ότι θέλει, ακόμα κ σκέτες είναι απολαυστικές (αρκεί να ραντίζετε την κάθε μπριζολίτσα με την σως-ζουμι που έχει το ταψί). Μία δοκιμή θα σας πείσει..
Καλή επιτυχία!!