Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μαλακές μπριζόλες στον φούρνο με σως πορτοκαλιού!!

Μαλακές μπριζόλες στον φούρνο με σως πορτοκαλιού!!

Οι πιο μαλακές κ γευστικές μπριζολιτσες που θα κάνετε κ κυριολεκτικά θα λιώνουν κ θα τους ξετρελάνεται όλους!
Δοκιμάστε τες κ θα με θυμηθείτε… κυριολεκτώ θα γλείφετε τα δάχτυλα σας😊!!

Υλικά

  1. 10 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες (εγώ έβαλα χοιρινές λαιμού)
  2. 3 μέτρια πορτοκάλια (τον χυμό τους)
  3. 1 λεμόνι (το χυμό του)
  4. 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
  5. 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
  6. αλάτι, πιπέρι (κατά βούληση)
  7. ρίγανη (κατά βούληση)
  8. vegeta (μείγμα λαχανικών σε σκόνη) (κατά βούληση) προαιρετικά
  9. 1/2 ποτήρι νερό

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε, αλατοπιπερόνουμε, ριγανίζουμε κ βάζουμε vegeta αν έχουμε αλλιώς το παραβλέπουμε αυτό το βήμα, κ απλώνουμε τις μπριζόλες μας σε ένα ταψί ή στην γάστρα μας

    Μαλακές μπριζόλες στον φούρνο με σως πορτοκαλιού!! 🍊 φωτογραφία βήματος 1
  2. Φτιάχνουμε σε ένα σέικερ ή μέσα στο μπολάκι που στύψαμε τα υλικά μας την σως για να γρασάρουμε τις μπριζόλες μας.(Εννοείται πως αν κάνουμε αντί για 10 μπριζόλες 5 θα είναι κ στη μέση τα υλικά που αναγράφω παραπάνω, δηλαδή… στις 5 μπριζόλες βάζουμε 1 1/2 χυμό πορτοκαλιού, 1/2 χυμό λεμονιού κ.λ.π). Λοιπόν στύβουμε τα πορτοκάλια κ το λεμόνι κ προσθέτουμε σ’αυτό το μείγμα την μουστάρδα κ το ελαιόλαδο, κλείνουμε το καπάκι κ ανακινούμε όσο πιο δυνατά μπορούμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί η σως.

    Μαλακές μπριζόλες στον φούρνο με σως πορτοκαλιού!! 🍊 φωτογραφία βήματος 2
  3. Περιχύνουμε τις μπριζόλες μας κ στην άκρη του ταψιού (χωρίς να ξεπλύνουμε τις μπριζόλες από την σως) μοιράζουμε το νερό

    Μαλακές μπριζόλες στον φούρνο με σως πορτοκαλιού!! 🍊 φωτογραφία βήματος 3
  4. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί ή την γάστρα μας κ ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 1h

    Μαλακές μπριζόλες στον φούρνο με σως πορτοκαλιού!! 🍊 φωτογραφία βήματος 4
  5. Στην 1h ξεσκεπάζουμε κ συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1h γυρνώντας πλευρά στις μπριζόλες μας στο μισάωρο (έτσι ώστε να πάρουν χρώμα κ από τις δύο πλευρές)

    Δείτε επίσης:

    Χοιρινές μπριζόλες μέσα σε απίθανη σάλτσα από τον ζωμό τους

    Μαλακές μπριζόλες στον φούρνο με σως πορτοκαλιού!! 🍊 φωτογραφία βήματος 5
  6. Μόλις πάρουν χρώμα λοιπόν (μην το παρακάνετε όμως γιατί θα έχουν παραψηθεί τόσες ώρες στον φούρνο που δεν θα χρειάζεται να πάρουν κ χρώμα καμένου για να είμαστε σίγουροι πως έχουν γίνει, θα δείτε πως δεν θα χρειαστείτε μαχαίρι θα κόβονται άνετα με το πιρούνι) σβήνουμε κ με ένα κουτάλι ραντίζουμε με την σως-ζουμί που είναι στο ταψί, τις μπριζόλες μας.

    Μαλακές μπριζόλες στον φούρνο με σως πορτοκαλιού!! 🍊 φωτογραφία βήματος 6
  7. Σερβίρουμε με ότι θέλουμε, εγώ είχα κάνει κουνουπίδι, πατάτες τηγανητές κ ρύζι με κάρυ, ο καθένας σερβίρει με ότι θέλει, ακόμα κ σκέτες είναι απολαυστικές (αρκεί να ραντίζετε την κάθε μπριζολίτσα με την σως-ζουμι που έχει το ταψί). Μία δοκιμή θα σας πείσει..

    Καλή επιτυχία!!

About Μαρία Νικολοπούλου