Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μαμαδίστικο φαγητό: Μοσχάρι με κολοκυθάκια

Μαμαδίστικο φαγητό: Μοσχάρι με κολοκυθάκια
  • Μοσχαράκι με κολοκυθάκια
  • Ένα απόλυτα “μαμαδίστικο” φαγητό που το έχουμε ξεχάσει. Σας δίνω λοιπόν μια εκδοχή της δικής μου μαμάς για αυτό το φαγητό, με ζουμερή και πεντανόστιμη σαλτσούλα για βούτες με καλό χωριάτικο ψωμάκι!

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

ΥΛΙΚΑ

Μερίδες: 5

Xρόνος: 60′ λεπτά

Bαθμός δυσκολίας: Πολύ εύκολη

1 κιλό μοσχάρι ελιά
1 κιλό μικρά κολοκυθάκια
1 κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
6 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι,λίγη ζάχαρη
2 ντομάτες ‘ώριμες ψιλοκομμένες
1 κουτ.σούπας πελτέ
2 πατάτες κομμένες  μέτρια κυδωνάτες

Κατασκευή
Πλένουμε το κρέας.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι ,το κρεμμύδι,το σκόρδο και σοτάρουμε γιά 3 λεπτά.
Προσθέτουμε και το κρέας και σοτάρουμε  για 5-7 λεπτά.
Αμέσως προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες τον πελτέ ,ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 1/2  ποτήρι ζεστό νερό .το αλατοπίπερο ,και την ζάχαρη .
Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά και προσθέτουμε τις πατάτες κι αν χρειάζεται λίγο νερό πάντα ζεστό
Σε  15 λεπτά προσθέτουμε και τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε περίπου άλλα 15 λεπτά ,ανάλογα πόσο τρυφερά είναι.
Δεν ανακατεύουμε  από την στιγμή που θα μπουν τα κολοκυθάκια μόνο κουνάμε την κατσαρόλα ,και όταν μαγειρευτούν τα κολοκυθάκια κι έχει πολύ ζουμάκι αφήνουμε ανοιχτή την κατσαρόλα καθώς μαγειρεύετε να πήξει η σαλτσούλα του .Καλή όρεξη !

About Μαρία Νικολοπούλου