Στιφάδο με μανιτάρια, η νηστίσιμη εκδοχή του κλασικού φαγητού με το μοσχάρι, δεν χάνει τίποτα από τη νοστιμιά του, αντιθέτως γίνεται πολύ γρηγορότερα και το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει.
Καραμελωμένα γλυκά κρεμμυδάκια, παρέα με μανιτάρια ψημένα στην κοκκινιστή σαλτσούλα που βουτάς φρέσκο ψωμάκι και ολοκληρώνονται με τη βραστή πατάτα δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο γεύμα που θα σε κρατήσει χορτάτο για ώρα.
υλικά:
25 κρεμμυδάκια για στιφάδο
11/2 – 2 κιλ. μανιτάρια διάφορα ( Πλευρώτους, Portobello, Άσπρα , Καφέ)
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ντομάτα στον τρίφτη
1 1/2 – 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
1 φλιτζ. του καφέ ξύδι από σταφύλι
1 ξύλο κανέλας
2 σκέλιδες σκόρδου
10 γαρίφαλα
1 κύβο λαχανικών
1 κ.σ. μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
1 κ. σ. ζάχαρη
αλάτι – πιπέρι
εκτέλεση:
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια τα οποία τα έχουμε κόψει στο μέγεθος περίπου των κρεμμυδιών, όλα τα μπαχαρικά, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο ,την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αφού έχουν αρχίσει να βγάζουν τα νερά τους..