Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μαρέγκες black forest

Μαρέγκες black forest

Γλυκό με τραγανές μαρέγκες . Ένα γλυκό, ελαφρύ σαν σύννεφο, τραγανής μαρέγκας απέξω με μαστιχωτή υφή στο εσωτερικό της. Οι μαστιχωτές μαρέγκες είναι στολίδι σε τραπέζια και γιορτές, εύκολες και οικονομικές κλέβουν την παράσταση.

Εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε μια διαφορετική έκδοση , που είμαστε βέβαιοι πως θα σας καταπλήξει 

Υλικά
Προετοιμασία:
4 Ώρες
Μερίδες:
12

Για την βαση
» 6 ασπράδια
» 1,5 κούπες ζάχαρη άχνη
» 4 κουταλιές κακάο
» 1 βανίλια

Για την γεμιση
» 1 κομπόστα (800γρ.) κεράσι ή βύσσινο
» 2 κουταλιές κορν φλάουρ
» Μισή κούπα ζάχαρη
» 2 κουταλιές κονιάκ
» 2 κούπες κρέμα γάλακτος
» 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
» 2 κουταλιές βούτυρο
» 2/3 της  κούπας άχνη ζάχαρη
» Μισό κουταλάκι εσανς πικραμύγδαλου

Εκτέλεση
Χρόνος Μαγειρέματος:

– Χτυπήστε τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη σε μαρέγκα σφιχτή. Ανακατέψτε την υπόλοιπη με το κακάο και ρίξτε την στο τέλος. Χτυπήστε πολύ λίγο να ενωθεί στη μαρέγκα. Επάνω σε λαδόκολλες σχεδιάστε  3 κύκλους με διάμετρο 24 εκ. Βάλτε τες σε σχάρες του φούρνου. Βάλτε τη μαρέγκα σε κορνέ με χοντρή μύτη και καλύψτε τους κύκλους. Ψήστε τες όλες μαζί στους 100 βαθμούς με αέρα 1 ώρα και 30 λεπτά. Σβήστε το φούρνο κι αφήστε τες μέσα, να στεγνώσουν.
– Στραγγίστε την κομπόστα. Ανακατέψτε το κορν φλάουρ με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ρίξτε το ζουμί της κομπόστας. Βράστε σε χαμηλή φωτιά έως ότου το μείγμα πήξει και διαυγάσει. Προσθέστε το κονιάκ. Βουτήξτε 36 κεράσια ή βύσσινα στο μείγμα βγάλτε τα κι αφήστε τα στην άκρη. Ρίξτε τα υπόλοιπα κεράσια και αφήστε στην άκρη για το σερβίρισμα.
– Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε 4 κουταλιές κρέμα γάλακτος και τη σοκολάτα σε κομμάτια και ζεστάνετε σε χαμηλή φωτιά . Ρίξτε κι ανακατέψτε τη μισή άχνη και το βούτυρο.
– Χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα με την υπόλοιπη άχνη και την εσάνς.  Βάλτε σε πιατέλα τη μια μαρέγκα και καλύψτε με κουταλιές από τη σοκολατένια σάλτσα , σαντιγί και κεράσια. Τοποθετήστε επάνω το δεύτερο πάτο κι επαναλάβετε τις στρώσεις . Γαρνίρετε με μακριά καρούλια από σοκολάτα. Σερβίρετε με την υπόλοιπη σάλτσα βύσσινο στο πλάι.

About Μαρία Νικολοπούλου