Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν τη νύχτα οι φονικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα – Στους 35 οι νεκροί

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκαν τη νύχτα οι φονικοί βομβαρδισμοί στη Γάζα – Στους 35 οι νεκροί

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η νέα σφαγή σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, με την κυβέρνηση Μπάιντεν και την ΕΕ να βάζουν «πλάτη», αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην… «αυτοάμυνα» και απευθύνοντας «εκκλήσεις» για «αυτοσυγκράτηση και των δύο πλευρών», εξισώνοντας το θύτη με το θύμα.

 

Κλιμακώνοντας την επιθετικότητα των προηγούμενων ημερών, με την επιχείρηση έξωσης εκατοντάδων οικογενειών Παλαιστινίων από τα σπίτια τους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τις βάναυσες επιθέσεις σε βάρος Παλαιστινίων προσκυνητών και διαδηλωτών στο τέμενος Αλ Ακσά, το ισραηλινό κράτος έστειλε και χτες δεκάδες μαχητικά αεροπλάνα να βομβαρδίσουν τη Λωρίδα της Γάζας, με τις ισραηλινές επιδρομές να ξεπερνούν τις 150 μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Οι φονικές ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές συνεχίστηκαν και στη διάρκεια της νύχτας και σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, από την Κυριακή μέχρι το πρωί της Τετάρτης έχουν γίνει περίπου 500 βομβαρδισμοί στόχων στη Γάζα. Από την άλλη πλευρά, η Χαμάς και ο Παλαιστινιακός Τζιχάντ ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν μέχρι το πρωί πάνω από 300 ρουκέτες.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγεία οι νεκροί από τους φονικούς βομβαρδισμούς έχουν φτάσει τους 35, ανάμεσά τους 12 παιδιά, ενώ ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο για 5 νεκρούς ισραηλινούς.

About Μαρία Νικολοπούλου