Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και μάσκα το σούβλισμα του αρνιού

Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και μάσκα το σούβλισμα του αρνιού

Τέλος στα σενάρια απελευθέρωσης των μέτρων για τους ανεμβολίαστους το Πάσχα έβαλε η απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων για μη άρση μέτρων σε εστίαση και διασκέδαση μέχρι την Πρωτομαγιά.

Αν και η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει άρση των μέτρων, ειδικά σε ό,τι αφορά στην κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, τελικά οι ειδικοί βλέποντας τα κρούσματα κα ειδικά τους διασωληνωμένους στα ύψη αποφάσισαν να μεταθέσουν τις όποιες αποφάσεις για την άρση μέτρων για μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα από την Πρωτομαγιά και μετά.

Τι σημαίνει αυτό; Πως Πάσχα θα περάσουμε φέτος με τα -όποια- μέτρα ακόμη εν ισχύ, καθώς η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου.

Τα πιο σημαντικά εξ αυτών είναι η μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που όπως φαίνεται δεν θα… αποχωριστούμε ούτε το φετινό Πάσχα κάτι που πρακτικά σημαίνει οτι οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίζουν να έχουν περιορισμούς και συγκεκριμένα δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε κανέναν εσωτερικό χώρο που συνεχίζει να παραμένει προνόμιο των εμβολιασμένων ενώ στους εξωτερικούς θα μπορούν να κάθονται με την επίδειξη rapid test.

Στο τραπέζι τέθηκε η πρόσβαση ανεμβολίαστων στην εστίαση, αλλά και η κατάργηση της υποχρέωσης για επίδειξη αρνητικού rapid test στα εμπορικά καταστήματα. Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, σε πρώτη φάση αναμένεται να καταργηθεί στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο πιθανότατα θα διατηρηθεί σε κάποιους χώρους «αυξημένου κινδύνου», όπως νοσοκομεία, ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα το χρονοδιάγραμμα για την άρση της υποχρεωτικής μάσκας, καθώς και τη χρονική διάρκεια της καραντίνας για όσους νοσούν με κορονοϊό.

dikaiologitika.gr

About Μαρία Νικολοπούλου