Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, η Άγκυρα συνεχίζει να θέτει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών (ΦΩΤΟ)

Με τις πλάτες του ΝΑΤΟ, η Άγκυρα συνεχίζει να θέτει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών (ΦΩΤΟ)

Ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου θέτει εκ νέου -και για πολλοστή φορά- το τελευταίο διάστημα η Τουρκία, επιχειρώντας να παγιώσει μία ακόμη «διαφορά», όπως άλλωστε χαρακτηρίζει τις τουρκικές απαιτήσεις το ΝΑΤΟ, που θα μπει στο τραπέζι του ελληνοτουρκικού διαλόγου που «στρώνουν» οι ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ρεπορτάζ του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu υποστηρίζει ότι η Ελλάδα, «παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο», έστειλε τεθωρακισμένα οχήματα «δωρεάς των ΗΠΑ» στη Λέσβο και τη Σάμο, λέγοντας ότι πρόκειται για νησιά του Αιγαίου με «μη στρατιωτικό καθεστώς».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που επικαλείται πληροφορίες από τουρκικές πηγές ασφαλείας, μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που εκτελούσαν «πτήσεις αποστολής» στο Αιγαίο διαπίστωσαν ότι δύο ελληνικά αποβατικά βρίσκονταν καθ’ οδόν προς Λέσβο και Σάμο.

Προστίθεται ότι τα εν λόγω πλοία αποβίβασαν 23 τακτικά τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα στη Λέσβο και άλλα 18 στη Σάμο, στις 18 και 21 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, τα τεθωρακισμένα ήταν μεταξύ των οχημάτων που απέστειλαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ΗΠΑ.

(Πηγή: Anadolu)(Πηγή: Anadolu)

Το Anadolu υποστηρίζει ότι οι «πηγές του» χαρακτηρίζουν αυτές τις ενέργειες της Ελλάδας, ως «απαράδεκτες», «επιθετικές», «ενάντια στο διεθνές δίκαιο» αλλά και ενάντια «στο πνεύμα της συμμαχίας» (σ.σ. του ΝΑΤΟ) .

Παράλληλα κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις της Τουρκίας σε διάλογο για να επιλύσουν τα προβλήματα στο πλαίσιο του διαλόγου και του διεθνούς δικαίου.

(Πηγή: Anadolu)

About Μαρία Νικολοπούλου