Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Με 3 νησιά αουτσάιντερ: Η 8αδα του ελληνικού καλοκαιριού για ήρεμες διακοπές σύμφωνα με την DailyMail

Με 3 νησιά αουτσάιντερ: Η 8αδα του ελληνικού καλοκαιριού για ήρεμες διακοπές σύμφωνα με την DailyMail

Με 3 νησιά αουτσάιντερ: Η 8αδα του ελληνικού καλοκαιριού για ήρεμες διακοπές σύμφωνα με την DailyMail

Καλοκαίριασε και όλοι ψάχνουμε πού θα πάμε διακοπές (και αν θα βγει οικονομικά να πάμε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα, ας το αφήσουμε προς το παρόν στην άκρη). Μη νομίζετε, το ίδιο κάνουν κι έξω. Ψάχνονται. Πού, πώς, πότε. Η Daily Mail είπε να βοηθήσει τους αναγνώστες της, μυώντας τους σε μια άλλη Ελλάδα: Λιγότερο κοσμοπολίτικη, αλλά περισσότερο αυθεντική.

Σαντορίνη, Μύκονος, Κρήτη – αυτά τα ξέρουν όλοι. Ναι είναι μαγικά μέρη, ευλογημένα από κάθε άποψη. Αλλά αρχίζουν να υποφέρουν από τις συνέπειες του υπερτουρισμού. Και παράλληλα γίνονται απρόσιτα για τη συντριπτική πλειονότητα του κόσμου.

Η αγγλική εφημερίδα άλλα έχει να προτείνει. Επίσης μαγικά μέρη, απλώς λιγότερο γνωστά, καταπώς το θέσει. Τι «κρυμμένα διαμάντια» ξεχωρίζει – για να δανειστούμε ξανά τον όρο που χρησιμοποιεί; Πολύ καλές επιλογές όλες τους, μπράβο τους, θα πούμε εμείς, πριν ξεκινήσουμε.

Προσθέτοντας βέβαια ότι μερικά από τα μέρη που προτείνονται μόνο μυστικά δεν είναι για μας τους Έλληνες (ούτε για πολλούς ξένους), αλλά ΟΚ, ας μην αφήσουμε τις… λεπτομέρειες να μας χαλάνε ένα ωραίο promotion της χώρας μας απ’ έξω!

Η Daily Mail προτείνει για διακοπές στην Ελλάδα

Παξοί

Το νησί του… Παπακαλιάτη; Με Maestro ή χωρίς (εκεί γυρίστηκε η ελληνική σειρά που έφτασε ως το Netflix) οι Παξοί είναι ένας παράδεισος.

 

Σύμφωνα με την Daily Mail πάντως, το μέγεθος δεν έχει καμία σημασία, καθώς το μικρότερο νησί του Ιονίου, είναι τεράστιο σε ομορφιά. Κατάφυτο και παρθένο σε μεγάλο βαθμό, με ατραξιόν όπως την παραλία του Ερημίτη, θα κερδίσει και τον πιο απαιτητικό.

Φολέγανδρος

Να πώς μας τα λένε οι Άγγλοι για τη Φολέγανδρο: Ιδανική για ήρεμες διακοπές με λαχταριστή κουζίνα, πανέμορφες παραλίες, γαλάζια αιγαιοπελαγίτικα νερά και απομονωμένους όρμους. Μια πιο ήσυχη εναλλακτική στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων.

 

Αυτός ο παράξενος προορισμός αιχμαλωτίζει τους επισκέπτες με την ανέγγιχτη ομορφιά των παραλιών του, το φωτεινό γαλάζιο των νερών του και το ανόθευτο στυλ της αρχιτεκτονικής του.

Μάνη

Και ηπειρωτική Ελλάδα έχει το «μενού». Κι αυτό καθώς η Μάνη προσφέρει πληθώρα τοπίων και παραμένει υπέροχα ανεξερεύνητη. Μια άγρια, τραχιά περιοχή γεμάτη ευκαιρίες για υπαίθριες περιπέτειες.

 

Από τους απότομους πρόποδες των χιονισμένων βουνών του Ταΰγετου μέχρι τους παρθένους παραθαλάσσιους όρμους. Και από τα μικροσκοπικά χωριά που φωλιάζουν ανάμεσα σε ελαιώνες και συνδέονται με μονοπάτια, ως τα άνυδρα τοπία στα νότια της χερσονήσου διάσπαρτα με εγκαταλειμμένους πέτρινους πύργους.

Νάξος

Για τη Νάξο η Daily Mail γράφει: Θα ανακαλύψετε απομονωμένες παραλίες, ατμοσφαιρικά ορεινά χωριά, αρχαίες τοποθεσίες και λατομεία μαρμάρου. Η μεγαλύτερη από τις Κυκλάδες είναι όλα τα λεφτά.

Όπως η κοντινή Μύκονος που αγαπά τα πάρτι, η Χώρα του νησιού έχει μια πανέμορφη προκυμαία και έναν ιστό από απόκρημνα λιθόστρωτα σοκάκια κάτω από το κάστρο στην κορυφή του λόφου, καθώς και οχυρωμένα βενετσιάνικα αρχοντικά.

 

Οι παραλίες της έχουν καταταχθεί μεταξύ των 10 κορυφαίων στον κόσμο από τα βραβεία Travellers’ Choice Awards του Tripadvisor.

Σάμος

Η Σάμος μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα εξαιρετικό φυσικό τοπίο που προσφέρει όμορφες παραλίες, καλό κρασί και μνημεία μεγάλης πολιτιστικής σημασίας,

Όπου κι αν κατευθυνθείτε, θα δείτε βουνά, σπηλιές και χαράδρες. Η παρθένα φύση θα σας εντυπωσιάσει.

 

Το νησί διαθέτει επίσης υγροτόπους, καταρράκτες και δύο μνημεία κληρονομιάς της Unesco – την οχυρωμένη αρχαία πόλη του Πυθαγορείου και τον αρχαίο ναό της Ήρας.

Σκόπελος

Η Σκόπελος εμφανίστηκε στην ταινία Mamma Mia του 2018, αλλά έχει καταφέρει ακόμα να διατηρεί τη γοητεία της, με χαμηλούς τόνους.

Το νησί χαρακτηρίζεται από τα πευκοδάση, τους ελαιώνες, τους κυματιστούς αμπελώνες και τα περιβόλια με δαμάσκηνα και αμύγδαλα – πολλά από τα οποία βρίσκουν το δρόμο τους στην τοπική κουζίνα,

 

Είναι πιο άγρια, πιο αρμονική και πιο χαλαρή από τη γειτονική Σκιάθο και επωφελείται από μια σειρά από όμορφες παραλίες με άμμο και βότσαλο.

Μεγανήσι

Το Μεγανήσι περιγράφεται ως «αυθεντική» Ελλάδα με «εξαιρετικούς ανθρώπους» και «πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα».

 

Ξεχωρίζεται η παραλία Φανάρι, ενώ παραλία Λομονάρι επαινείται για τα κρυστάλλινα νερά και την εκπληκτική θέα της.

Πάρος

Μα, η Πάρος στα «κρυμμένα διαμάντια»; Ας είναι και ας… φανερωθεί. Η Daily Mail την ξεχωρίσει για την «υπέροχη ομορφιά», τα «εντυπωσιακά τοπία» και τις «μεγάλες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά».

Στέκεται και στην καλά ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή, όπως και στην Παροικιά με την γεμάτη από κάθε άποψη ζωή που προσφέρει.

Συνίσταται επίσης στον ταξιδιώτη να νοικιάσει σκάφος ώστε να ανακαλύψει κρυμμένους κολπίσκους και υπέροχες παραλίες.

 

ntronews.gr

About Μαρία Νικολοπούλου