Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μητσοτάκης: «Πόρτα» σε μη εμβολιασμένους από το Φθινόπωρο σε εστιατόρια και μπαρ, αν το θέλει ο μαγαζάτορας

Μητσοτάκης: «Πόρτα» σε μη εμβολιασμένους από το Φθινόπωρο σε εστιατόρια και μπαρ, αν το θέλει ο μαγαζάτορας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους μη εμβολιασμένους. Συγκεκριμένα, είπε πως από το φθινόπωρο, έρχονται αλλαγές. Δηλαδή, οι μη εμβολιασμένοι από τότε θα μπαίνουν σε μπαρ και εστιατόρια, μόνο αν το θέλει ο μαγαζάτορας. Αναλυτικότερα:

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το ψηφιακό πιστοποιητικό θα συμβάλει σε ένα πιο ασφαλές καλοκαίρι

«Είμαι εδώ και για έναν απολογισμό της μάχης για την πανδημία που τώρα γίνεται σχεδιασμός για την μάχη προς την ευημερία», είπε.

Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αποτελεί απόδειξη ότι ακόμα και στο πιο σκοτεινό σημείο του τρίτου κύματος η χώρα είχε σχέδιο και προνοητικότητα για το τι θα συμβεί στους μήνες που θα ακολουθούσαν. Όταν βρεθήκαμε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Δεκεμβρίου είχα επισημάνει ότι αυτό που μοιάζει μακρινό, τα ταξίδια, θα έπρεπε να συζητηθεί για να γίνει πραγματικότητα. Το πετύχαμε. Για να έχουμε συμφωνία μεταξύ ευρωπαϊκών θεσμών απαιτούνται χρόνια. Αυτή τη φορά πετύχαμε συμφωνία μέσα σε 2 μήνες. Σήμερα προστέθηκαν 2 χώρες ακόμα Ισπανία και Λιθουανία και ελπίζουμε ότι θα ενταχθούν όλες οι χώρες».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε για τους μη εμβολιασμένους;

«Μπαίνουμε σταδιακά στην εποχή της ανάκαμψης. Χωρίς να εφησυχάζουμε φαίνεται πως βαδίζουμε προς την υπέρβαση», σημείωσε. «Αν ο εμβολιασμός αποτελεί αντίδοτο στον κορωνοϊό το ψηφιακό πιστοποιητικό ήταν η πρώτη τονωτική κίνηση για την οικονομία», συμπλήρωσε.

Υπενθύμισε ότι το ψηφιακό πιστοποιητικό ήταν πρόταση της χώρας και πως η Ελλάδα ακόμα και στις πιο σκοτεινές εποχές της πανδημίας είχε σχέδιο και προνοητικότητα.

Ο πρωθυπουργός θύμισε ότι είμασταν η πρώτη χώρα που χρησιμοποίησε μαζικά τα self test. Και επίσης ότι η Ελλάδα ήταν εκείνη με άλλες 7 ευρωπαϊκές χώρες που έθεσαν μαζί στον ευρωπαϊκό διάλογο να υπάρχει μια μεγάλη ευρωπαϊκή οικονομική αντίδραση στην ύφεση που προκάλεσε ο κορονοϊός.

 

Μετατρέπουμε δοκιμασίες σε ευκαιρίες, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μέσα από το gov.gr πετύχαμε μέσα σε μήνες πράγματα που θα γίνονταν σε χρόνια.

Πάνω από 230.000 Έλληνες έχουν εκδώσει το ψηφιακό πιστοποιητικό, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία του εμβολιασμού λέγοντας πως σύμφωνα με τα στοιχεία μόλις πέντε από τους 392 διασωληνωμένους είχαν εμβολιαστεί μιας και οι υπόλοιποι ήταν άτομα σε ηλικία που είχαν πρόσβαση στον εμβολιασμό αλλά επέλεξαν να μην εμβολιαστούν.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοίγει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα προνόμια εμβολιασμένων

«Την πειθώ που έχει χρησιμοποιήσει η πολιτεία θα την διαδεχθεί και η επίσημη θέση της για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό υγειονομικών και εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων», είπε προαναγγέλοντας την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για συγκεκριμένες ομάδες.

Τόνισε ότι οι διευκολύνσεις στους πλήρως εμβολιασμένους θα έρθουν το φθινόπωρο. Κανείς όπως είπε δεν θα μπορεί να απγορεύσει σε έναν μαγαζάτορα της εστίασης να λέει ότι στο μαγαζί του θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους.

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Nα μην έχουμε πρωτοπόρους και ουραγούς στους εμβολιασμούς

Μια ειδική αναφορά γι την Γαλάζια Ελευθερία και το πρόγραμμα εμβολιασμών Νησιών. Το διαπίστωσα ο ίδιος στην επίσκεψή μου στην Αστυπάλαια. Είδα την ετοιμότητά τους να κάνουν το νησί τους όχι μόνο πράσινο αλλά και ασφαλές με επισκέπτες. Το παράδειγμα πρέπει να απλωθεί και στις περιοχές που σήμερα υστερούν. Υπάρχουν περιοχές που για κάποιους λόγους κάποιοι κατανοητοί κάποιοι ακατανόητοι για εμένα που είναι πίσω στους εμβολιασμούς και πρέπει όλοι μαζί να τους πείσουμε ώστε να μην έχουμε πρωτοπόρους και ουραγούς».

Σημείωσε δε πως: «Σε λίγο άλλωστε όλοι οι συμπολίτες θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο που επιθυμούν. Είναι ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουμε το τέταρτο κύμα και θα προστατέψουμε την υγεία μας, την οικονομία και την αξιοπιστία της χώρας μας».

«Αναφέρθηκε ένας ομιλητής για το εμβόλιο πολυομελίτιδας . Ασθένησε η μητέρα μου από αυτή την ασθένεια πριν ανακαλυφθεί το εμβόλιο. Η μεγαλύτερη επιτυχία λοιπόν ήταν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Ας αφήσουμε λοιπόν τα μισόλογα», είπε.

Τόνισε έτσι, πως: «Σε λίγο την πειθώ που έχει δείξει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμούς θα την διαδεχθεί η απόφαση για υποχρεωτικός εμβολιασμός για νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό για φροντίδες υγείας. Πολύ σύντομα θα γνωμοδοτήσει η επιτροπή Ηθικής. Και η κυβέρνηση θα αποφασίσει με προσοχή».

Κ. Μητσοτάκης: Η ομιλία του Πρωθυπουργού

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου