Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μια αγιορείτικη συνταγή για να «απογειώσετε» την ταπεινή χορτόσουπα!

Μια αγιορείτικη συνταγή για να «απογειώσετε» την ταπεινή χορτόσουπα!

 

Ακολουθήστε βήμα – βήμα τις οδηγίες του μοναχού Επιφάνιου για ένα θρεπτικό πιάτο

Δεν υπάρχει καλύτερη πρόταση για φαγητό  στις δύσκολές ημέρες που βιώνουμε, από μία ζεστή και θρεπτική χορτόσουπα.

Όταν, μάλιστα, η συνταγή προέρχεται από τον αρχιμάγειρα του Αγίου Όρους, το μοναχό Επιφάνιο το Μυλοποταμινό, τότε σίγουρα αποκτά ξεχωριστή βαρύτητα.

Με ένα τηλέφωνημα στο σπίτι σας

Stamatopoulos Fruits Home

Ο μοναχός Επιφάνιος μοιράζεται μαζί μας τη συνταγή του για ένα ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, αλλά και το μυστικό του για να έχετε πάντα επιτυχία σε ότι κάνετε στην κουζίνα σας. Όπως εξηγεί: «Ο βαθμός της επιτυχίας στο μαγείρεμα είναι ανάλογος με το βαθμό της εκτίμησης και της αγάπης που έχουμε προς τα πρόσωπα για τα οποία ετοιμάζουμε το φαγητό μας. Διότι κυρίως μαγειρεύουμε γι’ αυτούς που αγαπάμε».

 

Μοναχός Επιφάνιος Νηστεία

 

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για έξι μερίδες είναι:
¼ του κιλού καρότα,
½ κιλό πατάτες,
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια,
1 πράσο,
1 σελινόριζα μαζί με τα φύλλα,
1 ματσάκι άνηθος,
1 ματσάκι μαϊντανός,
3 πράσινες φρέσκιες πιπεριές,
250 γραμμάρια λάδι,
Αλάτι, μαυροπίπερο, κύμινο
και χυμό από 3 λεμόνια.

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και κατόπιν τα κόβουμε. Προσοχή! Τα κόβουμε με το μαχαίρι και όχι στο μπλέντερ, γιατί θα έχουμε εντελώς διαφορετική γεύση. Και αυτό γιατί το μπλέντερ δεν τα κόβει απλώς, αλλά τα συνθλίβει.
Εκτός από τα φύλλα του σέλινου, το μαϊντανό και τον άνηθο, όλα τα υπόλοιπα λαχανικά τα κόβουμε ψιλά – ψιλά σε κύβους. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τρία λίτρα νερό και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά. Τ’ αφήνουμε να βράσουν αρκετά, ώσπου αρχίζουν να χυλώνουν και τότε ρίχνουμε το λάδι, τον μαϊντανό, τον άνηθο και τα φύλλα από το σέλινο, ψιλοκομμένα, καθώς και τα μπαχαρικά.
Κατόπιν περιμένουνε ώσπου να πάρουν μία βράση ακόμη. Στο τελευταίο λεπτό πριν κατεβάσουμε την κατσαρόλα ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού. Η σούπα μας είναι πεντανόστιμη, γρήγορη και απλή. Από το πόσο χυλωμένη τη θέλουμε εξαρτάται και η ποσότητα του νερού, που θα προσθέσουμε κατά το βράσιμο.

Καλή επιτυχία!

About Μαρία Νικολοπούλου