Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μικρασιατική Καταστροφή: Προκαλεί πάλι το ΝΑΤΟ – Συνεχάρη την Τουρκία για την «Ημέρα της Νίκης»

Μικρασιατική Καταστροφή: Προκαλεί πάλι το ΝΑΤΟ – Συνεχάρη την Τουρκία για την «Ημέρα της Νίκης»

Πρόκληση για δεύτερη συνεχή χρονιά από το το ΝΑΤΟ καθώς έστειλε συγχαρητήρια στην Τουρκία για τον εορτασμό σήμερα, 30 Αυγούστου,..

Πρόκληση για δεύτερη συνεχή χρονιά από το το ΝΑΤΟ καθώς έστειλε συγχαρητήρια στην Τουρκία για τον εορτασμό σήμερα, 30 Αυγούστου, της λεγόμενης «Ημέρας Νίκης» για την Μικρασιατική Καταστροφή.

Πέρσι είχε στείλει παρόμοιο μήνυμα το οποίο στη συνέχεια όμως διέγραψε, λόγω αντιδράσεων.

Πιο συγκεκριμένα, η LANDCOM (ΝΑΤΟϊκή Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων), η οποία εδρεύει στη Σμύρνη, με ανάρτησή της στο Twitter έδωσε συγχαρητήρια για την επέτειο έναρξης της επίθεσης των κεμαλικών δυνάμεων που οδήγησε στην ήττα του ελληνικού στρατού στο Μικρασιατικό Μέτωπο και την Μικρασιατική Καταστροφή.

Στο μήνυμα της LANDCOM σημειώνεται: «Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στην Τουρκία για τη φιλοξενία μας αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ το 1952, η Τουρκία έχει λάβει μέρος σε πολλές επιχειρήσεις και ασκήσεις και οι στρατιώτες της έχουν πάντα επιδείξει μεγάλο επαγγελματισμό και αποφασιστικότητα. Η Τουρκία και το ΝΑΤΟ είναι ισχυρότεροι και ασφαλέστεροι μαζί».

 

Το υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει προχωρήσει σε ενέργειες για το θέμα. Με πληροφρίες real.gr imerodromos.gr

About Μαρία Νικολοπούλου