Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μοναδικές ιδέες για διακόσμηση στον πάγκο της κουζίνας

Μοναδικές ιδέες για διακόσμηση στον πάγκο της κουζίνας

Η κουζίνα είναι ένας χώρος με ιδιαίτερη σημασία στο σπίτι. Εκεί μαγειρεύουμε, τρώμε και συγκεντρωνόμαστε με την οικογένεια. Ωστόσο, η λειτουργική ιδιότητα του χώρου δεν πρέπει να υπερκαλύπτει την αισθητική του σημασία. Αν μη τι άλλο, όλοι θέλουμε μία όμορφη κουζίνα, στην οποία θα περνάμε ακόμα πιο ευχάριστα τον χρόνο μας. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε πολύ εύκολα με μικρές πινελιές και προσθήκες στη διακόσμηση. Κυρίαρχο έπιπλο του χώρου είναι φυσικά ο πάγκος, στον οποίο ετοιμάζουμε σχεδόν τα πάντα. Παρ’ όλα αυτά, πάντα υπάρχει λίγος χώρος για απλές αισθητικές παρεμβάσεις. Ρίξε μια ματιά για να πάρεις κάποιες ιδέες για διακόσμηση στον πάγκο της κουζίνας.

Πώς να διακοσμήσεις τον πάγκο της κουζίνας!

 

Φυτά στον πάγκο της κουζίνας

Φυτά στον πάγκο της κουζίνας

Τα φυτά είναι κλασική και αγαπημένη λύση για τη διακόσμηση κάθε χώρου εσωτερικά και εξωτερικά του σπιτιού. Φέρνουν ζωντάνια, χρώμα, μυρωδιές και θετική ενέργεια. Φυσικά δε θα μπορούσαν να λείπουν ούτε από την κουζίνα σου. Ο πάγκος είναι ιδανικό μέρος για να τα τοποθετήσεις. Διάλεξε ό,τι σου αρέσει, χωρίς να ξεχνάς, βέβαια, τον διαθέσιμο χώρο. Αλλά και για εσένα που δεν έχεις μεγάλο πάγκο, υπάρχει λύση. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια μικρή σκάλα και να στερεώσεις εκεί μικρά γλαστράκια.

Διακοσμητικός δίσκος

Διακοσμητικός δίσκος

Ένα ακόμα απαραίτητο αντικείμενο στην κουζίνα είναι φυσικά ο δίσκος. Αντί να επιλέξεις, όμως, έναν απλό δίσκο σερβιρίσματος, επένδυσε σε έναν διακοσμητικό δίσκο, ο οποίος θα ανανεώσει και την εμφάνιση του πάγκου της κουζίνας σου. Προτίμησε έναν όμορφο γυάλινο δίσκο ή μια ξύλινη εταζέρα και γέμισέ τα με ό,τι θέλεις εσύ. Μπορείς με αυτό τον τρόπο να οργανώσεις τα αντικείμενά σου, όπως βαζάκια, κούπες κ.λπ., ενώ ταυτόχρονα θα προσθέσεις και κάποια διακοσμητικά στοιχεία. Μικρές γλάστρες με αγαπημένα φυτά και μυρωδικά θα ήταν το τέλειο συνοδευτικό.

 

Βιβλία για διακόσμηση στον πάγκο της κουζίνας

Βιβλία για διακόσμηση στον πάγκο της κουζίνας

Ακόμα μία ωραία ιδέα για τον πάγκο σου είναι μερικά βιβλία. Επίλεξε ό,τι θέλεις εσύ, από βιβλία μαγειρικής μέχρι περιοδικά που διαβάζεις συχνά. Τοποθέτησέ τα σε όμορφα συρμάτινα ή από μπαμπού καλάθια, ανάλογα με το στιλ που θέλεις να δώσεις στην κουζίνα σου.

Κρεμάστρες φρούτων

Κρεμάστρες φρούτων

Μία πολύ πρωτότυπη πρόταση για την κουζίνα σου, η οποία θα βοηθήσει και στην καλύτερη οργάνωση, είναι μια κρεμάστρα φρούτων. Μπορείς να φτιάξεις εύκολα και μία μόνη σου, χρησιμοποιώντας μακραμέ. Το μόνο που έχεις να κάνεις μετά είναι να την κρεμάσεις από τα ντουλάπια της κουζίνας, ακριβώς πάνω από τον πάγκο σου, ώστε να είναι λειτουργική.

ΚΕΦΕΡΛΗΣ HOME DESIGN

Ραφιέρες για τον πάγκο της κουζίνας

Ραφιέρες για τον πάγκο της κουζίνας

Τα ράφια είναι ένα πολύ βοηθητικό στοιχείο σε κάθε σημείο του σπιτιού, καθώς προσφέρουν οργάνωση, αποθήκευση, ενώ αποτελούν και ένα όμορφο διακοσμητικό αντικείμενο. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και στον πάγκο της κουζίνας σου, χρησιμοποιώντας μικρά ραφάκια για τα βάζα, τα μπουκαλάκια, τις κουτάλες κ.λπ.. Αν ο χώρος στον πάγκο σου είναι αρκετά περιορισμένος, αξιοποίησε τον τοίχο που είναι από πίσω. Στα μεγαλύτερα αυτά τα ράφια μπορείς να οργανώσεις πιάτα, ποτήρια, κούπες και ό,τι άλλο έχεις. Επίσης, πρόσθεσε και μερικές πιο καλλιτεχνικές πινελιές, τοποθετώντας κάδρα και φωτογραφίες.

Κάδρα και πίνακες για διακόσμηση στον πάγκο της κουζίνας

Κάδρα και πίνακες για διακόσμηση στον πάγκο της κουζίνας

Ποιος είπε ότι η κουζίνα είναι ένας χώρος μόνο για την εκτέλεση αναγκαίων λειτουργιών; Μπορεί κάλλιστα να φιλοξενήσει και μικρά έργα τέχνης. Αν έχεις μικρούς πίνακες ζωγραφικής ή κάδρα, μπορείς να τα τοποθετήσεις πάνω στον πάγκο σου, στηρίζοντάς στον τοίχο από πίσω. Αυτό σίγουρα θα δώσει άλλη αίσθηση στον χώρο.

 

Αυτές ήταν μερικές ιδέες για διακόσμηση του πάγκου της κουζίνας. Φυσικά οτιδήποτε σου αρέσει και νιώθεις ότι ταιριάζει εκεί, μπορεί να αναβαθμίσει την κουζίνα σου. Τόλμησε να πειραματιστείς με τη διακόσμηση και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει.

ediva.gr

About Μαρία Νικολοπούλου