Το τέλειο “πάντρεμα” ανάμεσα σε ένα φαγητό κατσαρόλας και ένα κλασικό λαδερό φαγητό ταψιού! Καλή όρεξη!
Το Κυριακάτικο φαγητό είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, μας λέει ο food blogger Σπύρος Παγιατάκης και μας δίνει τη δική του πρόταση για ένα εξαιρετικά καλοκαιρινό πιάτο που μπορείς να ετοιμάσεις από το πρωί, να πας για το μπάνιο σου και να το έχεις έτοιμο όταν γυρίσεις!
“Κοκκινιστό μοσχάρι που κυρίως γίνεται στην κατσαρόλα, μπερδεμένο με ένα μπριάμ μόνο που τα κολοκύθια έχουν φύγει και στην θέση τους έχουν έρθει οι μελιτζάνες. Κλασικός συνδυασμός αυτός του κοκκινιστού με τις μελιτζάνες! Εδώ προσθέτουμε και πατάτες, το βάζουμε στο φούρνο, παίρνει την ώρα του και το αποτέλεσμα είναι ένα κυριακάτικο καλοκαιρινό φαγητό που θέλει μια ωραία ντοματοσαλάτα και ένα καλό κομμάτι τυρί φέτα! Α, και παγωμένη μπύρα!!!”, συνεχίζει.
Καλή μας όρεξη!
Υλικά για 4 άτομα
- 600 γρ. μοσχάρι σπάλα κομμένο σε μπουκιές
- 4 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μέτριες φέτες
- 2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε μεγάλες μπουκιές
- 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- μισή κούπα λάδι λάδι
- μισή κούπα νερό
- 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
- 2 κουταλάκια μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ξυλάκι κανέλα
- 2 κουταλιές φρέσκο δεντρολίβανο ή 1 ξερό
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200C.
- Σε ένα βαζάκι χτυπάμε το λάδι, το νερό, τον πελτέ, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τοποθετούμε όλα τα άλλα υλικά σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί που θα σκεπάσουμε καλά με αλουμινόχαρτο. Περιχύνουμε με το μείγμα από το βαζάκι.
- Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το σκεύος μας και το βάζουμε στο φούρνο.
- Μετά από μισή ώρα κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 160C και ψήνουμε για 2 1/2 με 3 ώρες ακόμα ή μέχρι να δούμε ότι το κρέας έχει γίνει τρυφερό.
TIP – Τσεκάρουμε που και που το φαγητό να δούμε αν χρειάζεται νερό.
Αν χρειάζεται βάζουμε όσο λιγότερο γίνεται.
Σπύρος Παγιατάκης
www.livetobake.gr