Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μουντιάλ; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

Μουντιάλ; Ευχαριστώ δεν θα πάρω!

Μ’ αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο. Μισώ λοιπόν όσους το καπηλεύονται. Αν θέλετε να μάθετε για το Μουντιάλ, προτείνω να δείτε την Ανασκόπηση. Χιλιάδες μεταστάντες – ουσιαστικά σκλάβοι – στο Κατάρ έχουν χάσει τη ζωή τους.

Λιγότερο από τρεις μήνες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, το Κατάρ απέλασε δεκάδες ξένους εργάτες που «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, δήλωσε βρετανική ΜΚΟ.

Οι αρχές του Κατάρ, που επικρίνονται τακτικά από διεθνείς ΜΚΟ για τη μεταχείριση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων από την Ασία ιδίως στα μεγάλα εργοτάξια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, στα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους χιλιάδες εργάτες, επιβεβαίωσαν την κράτηση διαδηλωτών αλλά αρνήθηκαν να πουν εάν κάποιοι είχαν απελαθεί.

Στη… σέντρα σήμερα νέες αποκαλύψεις κακομεταχείρισης εργαζόμενων στο Μουντιάλ 2022 του Κατάρ, είδαν το φως της δημοσιότητας. Περισσότεροι από 230 εργάτες από την Ινδία και τις Φιλιππίνες, έμειναν για έξι ώρες χωρίς φαγητό και νερό πριν από την τελετή έναρξης του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σύμφωνα με την Daily Mail, 232 εργαζόμενοι στο catering που προσλήφθηκαν για τον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ 2022 που άρχισε στο Κατάρ με τον αγώνα των διοργανωτών κόντρα στο Εκουαδόρ, αφέθηκαν έξω από το λαμπερό στάδιο «Al Bayt» των 650 εκατομμυρίων λιρών στη Ντόχα, για έξι ώρες χωρίς νερό και φαγητό!Αρκετοί από τους εργαζόμενους που προσλήφθηκαν ως ταμίες από την εταιρεία catering «Qatar Star Services», καταγγέλλουν κακομεταχείριση και άθλιες συνθήκες εργασίας.

Δυο λογάκια. Το πρώτο είναι για τον Ant1. Περιμένω δημοσκόπηση που θα αποθεώνει το Μητσοτάκη δίνοντας του 200%, 500%, 1000%. Θα ήταν αχαριστία κάτι λιγότερο, αφού έδωσε τόσα στο ιδιωτικό κανάλι. Γιατί παλιότερα βλέπαμε τους αγώνες από τη δημόσια τηλεόραση τζάμπα.

Φέτος θα δω κάτι άλλο, ίσως παλιότερους αγώνες. Όχι μόνο για τον Αντ1 αλλά και για μια χώρα που καταπιέζει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το ότι έντυσαν τους Ινδούς οπαδούς διαφόρων ομάδων είναι το λιγότερο.

Μιλάμε για μια μοναρχία που καταπιέζει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, που καταπατά κάθε Ελευθερία. Είναι παρόμοια με το Ιράν για να μην πω χειρότερα. Απλά επειδή τα έχουν καλά με τη Δύση, τα ΜΜΕ κάνουν τα στραβά μάτια. Δεν έχω επίσης καμία αμφιβολία πως, αν ποτέ εξεγερθούν οι σκλάβοι, η Δύση θα βοηθήσει την κυβέρνηση δουλεμπόρων.

Μην ξεχνάμε πως η Σαουδική Αραβία είναι τρις χειρότερη από το Ιράν, αλλά δεν πούλησε drone στους Ρώσους, έτσι είναι καλοί δήμιοι.

Έχω σιχαθεί ένα πραγματικά πανέμορφο ομαδικό άθλημα να γίνεται όργανο στα χέρια δικτατόρων και διεφθαρμένων καθαρμάτων. Η χούντα του Παπαδόπουλου είχε μπόλικο ποδόσφαιρο. Ήταν σύμφωνα με τους δικτάτορες ένδειξη πως το καθεστώς είχε «επιτυχίες»!

Όποιος θέλει να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο, ας το κάνει, δεν πρόκειται να τον κατηγορήσω. Θα τον κατηγορήσω, αν μείνει θεατής σε αγώνες που πρέπει να δώσει ο ίδιος για τη δική του ζωή.

 

About Μαρία Νικολοπούλου