Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μουχαλεμπί με ροδόνερο

Μουχαλεμπί με ροδόνερο
Μερίδες:8
Χρόνος προετοιμασίας:10′
Χρόνος μαγειρέματος:10′
Έτοιμο σε:20′
Χρόνος αναμονής:6 ώρες

Διαδικασία

Φτιάχνετε το μουχαλεμπί: Διαλύετε το κορνφλάουρ στο νερό και το ρίχνετε σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα, το ροδόνερο και τη ζάχαρη. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζετε μέχρι να δέσει η κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει. Όταν πήξει η κρέμα, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.

Στο μεταξύ, σκουπίζετε προσεκτικά τα ροδοπέταλα με βρεγμένο πανί και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο τα αλείφετε με λίγο ασπράδι. Ύστερα τα βουτάτε στη ζάχαρη, γυρνώντας τα ώστε αυτή να κολλήσει παντού και τα ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας μέχρι την επομένη που θα τα χρειαστείτε.

Αδειάζετε την κρέμα σε στρογγυλή, πλαστική φόρμα, αφού πρώτα την ξεπλύνετε χωρίς να τη σκουπίσετε -για να είναι υγρή- και αδειάζετε μέσα την κρέμα. Την αφήνετε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα ως την επομένη.

Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά, μέχρι να πάρετε ένα πυκνό σιρόπι. Ξεφορμάρετε το μουχαλεμπί σε ρηχή πιατέλα και το διακοσμείτε με τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα. Σερβίρετε κόβοντάς το σε φέτες και περιχύνοντας με λίγο από το σιρόπι που ετοιμάσατε.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος – Food Styling: Elena Jeffrey

About Μαρία Νικολοπούλου