Σήμερα επισκεφθήκαμε πρωϊ-πρωϊ το ιχθυοπωλείο του κ.Χρήστου Κουλούρη, τη ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ στην ψαραγορά της Κορίνθου, ψωνίσαμε φρέσκα ψαράκια και είδαμε με τι αγάπη και υπευθυνότητα προτείνει στους πελάτες του και φροντίζει να τους δίνει τα καλύτερα θαλασσινά για το μεσημεριανό τους τραπέζι. Είδαμε ψάρια για όλα τα βαλάντια και διαλέξαμε για σήμερα να σας παρουσιάσουμε μια αγαπημένη συνταγή του κ.Χρήστου με μπακαλιάρο αλλά διαφορετική από τα συνηθισμένα που μπορούν εύκολα να τη φτιάξουν και οι παλιές και οι νέες νοικοκυρές. Δοκιμάστε την!
Μπακαλιάρος με μουστάρδα
Υλικά για 4 άτομα:
8 φιλετάκια μπακαλιάρου
2 κουταλιές σούπας μουστάρδα καλής ποιότητας
Χυμός από δύο λεμόνια
Αλάτι – πιπέρι
½ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
½ κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας κάπαρη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνετε τα φιλετάκια, τα βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και προσθέτετε νερό ως τη μέση. Σκεπάζετε το τηγάνι και ψήνετε σε μέτρα φωτιά για 15 λεπτά. Αφαιρείτε το ψάρι με τρυπητή κουτάλα. Στο ζουμάκι που έμεινε προσθέτετε το κρασί, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνετε 2-3 λεπτά να βράσουν. Ωστόσο σε ένα φλιτζανάκι με 3 κουταλιές νερό διαλύετε το κορν φλάουρ, το προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε. Προσθέτετε αν θέλετε και την κάπαρη. Μόλις πήξει λίγο η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά.
Σερβίρετε τα φιλέτα περιχύνοντας με τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μπορείτε να τα συνοδέψετε με ριζάκι ή με πουρέ ή πατατούλες. Ό,τι σας αρέσει…
Περισσότερες πληροφορίες για το Ιχθυοπωλείο ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ εδώ: