DEEP DISH PIZZA
Υλικά για τη ζύμη:
▪ 400 γρ. αλεύρι
▪ 250 γρ. χλιαρό νερό
▪ 1 φακελάκι μαγιά
▪ 100 γρ. ελαιόλαδο
▪ 1 κ.σ. ξύδι
▪ 2 πρέζες ζάχαρη
▪ 1 πρέζα αλάτι
Υλικά για τη θεική σάλτσα ντομάτας:
▪2 κ.σ. λάδι
▪1 κρεμμύδι ξερό μικρό ψιλοκομμένο
▪1 σκελίδα σκόρδο
▪2 ντομάτες ώριμες στο χοντρό του τρίφτη
▪1 πρέζα ζάχαρη
▪αλάτι
▪1 πρέζα ρίγανη
▪2 κ.σ. κρέμα μπαλσαμικού με μέλι(προαιρετικά, αλλά πιστέψτε με κάνει τη διαφορά)
Υλικά για τη γέμιση της “βαθιάς πίτσας”:
▪400 γρ. μαλακή φέτα
▪200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
▪8 φέτες σαλάμι αέρος
▪πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
▪λίγο σουσάμι (προαιρετικά για πασπάλισμα)
Εκτέλεση για τη ζύμη:
Ρίχνω σε ένα μεγάλο μπολ το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύω με το σύρμα. Περιμένω ένα λεπτό και ρίχνω και το ελαιόλαδο. Αναμειγνύω το αλεύρι με το αλάτι και τα προσθέτω κι αυτά. Ζυμώνω με τα χέρια. Θα βγει ένα ζυμάρι που κολλάει. Το βάζω σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζω με μεμβράνη και το αφήνω μία ώρα να φουσκώσει.
Εκτέλεση για τη σάλτσα:
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ρίχνω το λαδάκι και μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Το σωτάρω σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Έπειτα προσθέτω και το σκόρδο κομμένο στα δύο να σωταριστεί λίγο και αυτό για να βγάλει τα αρώματά του. Μετά στο τέλος θα το αφαιρέσω. Στη συνέχεια ρίχνω τις ντομάτες που έχω τρίψει στο τρίφτη και ανακατεύω. Προσθέτω τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπαλσάμικο αν βάλω. Σιγοβράζω για 20′ να μείνει μια παχύρευστη σάλτσα χωρίς υγρά. Λίγο πριν τη σβήσω, βάζω και τη ριγανίτσα. Έτοιμη! Την αφήνω να κρυώσει.