Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μπουκιές χοιρινό με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και βερίκοκα

Μπουκιές χοιρινό με πορτοκάλι, δαμάσκηνα και βερίκοκα

Μπουκιές από Τρυφερό κοκκινιστό χοιρινό με πορτοκάλι, δαμάσκηνα & βερίκοκα , κατάλληλο για τις Κυριακές και τις γιορτινές μέρες που έρχονται.Είναι μία εξαιρετική πρόταση  για εκείνους που αγαπούν την γκουρμέ απόλαυση και όχι μόνο!

 

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

 

Υλικά

  • Χοιρινο 2 κιλά σε μπουκιές
  • Κονιάκ 1 κούπα
  • Ελαιολαδο 1/2 κούπα
  • Πορτοκαλι 1 κούπα χυμό
  • Νερό 2 κούπες
  • Δαμάσκηνα 200 γρ ξερά
  • Βερικοκα 200 γρ ξερά
  • Κορν Φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
  • Δενδρολίβανο Λίγο
  • Θυμάρι Λίγο
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση

Αυτό το τρυφερό χοιρινό κρέας είναι μυρωδάτο και νόστιμα αφού τα βερίκοκα, το πορτοκάλι και τα δαμάσκηνα έρχονται να απογειώσουν την γεύση. Η υπέροχη σάλτσα έρχεται να ολοκληρώσει ακόμη περισσότερο το αποτέλεσμα.

Εκτέλεση

Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε το λάδι για να τσιγαρίσουμε το κρέας. Τσιγαρίζουμε το κρέας μας καλά από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε το κρέας μας με κονιάκ. Προσθέτουμε τον χυμό, το νερό και τα μυρωδικά μας. Βάζουμε το κρέας στην γάστρα ή στο πυρέξ και το σκεπάζουμε. Το ψήνουμε για 2 ώρες στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Στην συνέχεια παίρνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα και τα βράζουμε για 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε δεξιά και αριστερά στην πιατέλα με το κρέας που έχουμε κόψει σε φέτες. Διαλύουμε με λίγο νερό το κορν φλάουρ και το προσθέτουμε και αυτό μέσα στο ζουμί για να δέσει η σάλτσα.

Ανακατεύουμε την σάλτσα και στην συνέχεια την περιχύνουμε στο κρέας μας. Καλή όρεξη!

 

 κοκκινιστό χοιρινό με πορτοκάλι, δαμάσκηνα & βερίκοκα συνταγή

About Μαρία Νικολοπούλου