Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μπουρεκάκια με πράσο και κιμά πεντανόστιμα!

webkorinthos.μπουρεκια.gr

Σήμερα σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή για να ευχαριστήσετε τους μικρούς μας φίλους μόλις γυρίσουν πεινασμένοι από το σχολείο.

Υλικά:

500 γρ. φύλλο κρούστας για πίτα
½ κιλό πράσα
½ κιλό κιμά
1 κρεμμύδι

μείγμα διάφορων τυριών της αρεσκείας μας
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
σουσάμι (προαιρετικά)

λίγη μπεσαμέλ για πιο μερακλίδικη πινελιά

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το πράσο ψιλοκομμένο και τον κιμά, νερό, αλάτι, πιπέρι και κύμινο κι αφήνουμε να πάρουν βράση.

Ξεπαγώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα λαδώνουμε καλά. Τα κόβουμε σε στενόμακρες λωρίδες πάχους 10 εκατοστών περίπου. Βάζουμε λίγο από το μείγμα του κιμά μαζί με μιά κουταλιά από τα διάφορα τυριά με λίγη μπεσαμέλ (είτε έτοιμη που είναι εύκολο να την φτιάξετε) είτε φτιάχτε λίγη ποσότητα σε ένα κατσαρολάκι και διπλώνουμε σε τριγωνάκια μέχρι να τελειώσει όλη η λωρίδα.

Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσει το μείγμα και τα φύλα. Λαδώνουμε και το εξωτερικό από τα μπουρεκάκια και τα «περνάμε» σ’ ένα πιάτο με σουσάμι κι απ’ τις δυο μεριές.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

 

ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ – Τσιπουράδικο

About Μαρία Νικολοπούλου