Αν δεν έχετε πολύ χρόνο και θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο και νόστιμο δοκιμάστε αυτή τη συνταγή, γίνεται γρήγορα και θα αρέσει σε όλους.
Υλικά για το κοτόπουλο:
- 50 γρ. μουστάρδα απαλή
- 80 γρ. μέλι
- 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
- 8 μπουτάκια κοτόπουλο, φιλέτο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3-4 κλωναράκια δενδρολίβανο
Υλικά για τον πουρέ:
- 600 γρ. πατάτες με τη φλούδα, πλυμμένες
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 130 γρ. ελαιόλαδο
- φυλλαράκια από 1-2 κλωναράκια θυμάρι
- ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Πώς θα το φτιάξεις:
- Σε μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το μέλι και το ελαιόλαδο.
- Τοποθετούμε τα μπουτάκια κοτόπουλου σε πυρίμαχο σκεύος και τα πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα περιχύνουμε με το μείγμα της μουστάρδας.
- Τοποθετούμε τα σκόρδα και τα κλωναράκια δενδρολίβανο ανάμεσα στα μπουτάκια και ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180C, για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τον πουρέ. Βάζουμε τις πατάτες σε κατσαρόλα με μπόλικο κρύο νερό, έτσι ώστε να τις καλύπτει. Αλατίζουμε καλά το νερό.
- Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να βράσει. Σιγοβράζουμε τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και στραγγίζουμε τις πατάτες. Προσεκτικά, όσο είναι ζεστές, τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, λίγο-λίγο για να ενσωματωθεί ενώ τις λιώνουμε με πηρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
- Προσθέτουμε το θυμάρι, το μαϊντανό και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
- Σερβίρουμε τα μπουτάκια κοτόπουλου με τον πουρέ και λίγη από τη σάλτσα τους.
www.e-fresh.gr