Καντίν μπουτού κεφτέ: Τα μπουτάκια της χανούμισσας με το ασυνήθιστο όνομα και την πλούσια γεύση, αυτά τα κλασικά κεφτεδάκια της πολίτικης κουζίνας, είναι ένας πρώτης τάξεως μεζές για το κρασί σας ή για το Χριστουγεννιάτικο μπουφέ.
Υλικά:
- ½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αυγό
- 1 φλ. ρύζι βρασμένο πολύ καλά, σαν κρέμα
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- ½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. φέτα τριμμένη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
για το πανάρισμα
- αλεύρι
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- φρυγανιά τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ρύζι, το μαϊντανό και τον άνηθο, το αυγό, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα. Βάζουμε το μίγμα στο ψυγείο και το αφήνουμε 2 ώρες να σταθεί.
- Πλάθουμε το μίγμα σε μακρόστενες κροκέτες. Πρώτα τις αλευρώνουμε, τις βουτάμε μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά.
- Τηγανίζουμε τις παναρισμένες κροκέτες σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά –σε μέτρια προς δυνατή φωτιά– και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρονται ζεστές αλλά και κρύες, και ταιριάζουν με δροσερή ντοματοσαλάτα και πουρέ πατάτας. olivemagazine.gr