Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

To μυστικό για την καλύτερη ομελέτα – πίτσα

webkorinthos.OMELETA

Οικονομική πεντανόστιμη χορταστική ομελέτα για όλη την οικογένεια που με το μυστικό της συνταγής θα γίνει η καλύτερη που έχετε φτιάξει ποτέ!!!

ΥΛΙΚΑ

2 αυγά

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα

50 γρ. φέτα

100 γρ. μανιτάρια

½ πιπεριά

½ κρεμμύδι

1 μεγάλη ντομάτα κομμένη ροδέλες

Αλάτι – Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά την πιπεριά και το κρεμμύδι και τα κόβουμε σε κυβάκια.

Πλένουμε καλά και τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε με μια πετσέτα και τα κόβουμε σε φέτες. Πλένουμε και κόβουμε την ντομάτα σε λεπτές ροδέλες

Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά και σοτάρουμε ώσπου να γίνει διάφανο το κρεμμύδι και να μαλακώσουν τα υπόλοιπα υλικά γύρω στα 5 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσουν.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Με το χέρι μας σπάμε τη φέτα σε μικρά κομμάτια, τη ρίχνουμε μέσα στα αυγά και ανακατεύουμε.

Τέλος, προσθέτουμε και τα υλικά που έχουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Το μυστικό για την τέλεια πίτσα ομελέτα είναι η λαδόκολλα που στρώνουμε σε ένα μικρό στρογγυλό πυρέξ πριν ρίξουμε το μείγμα και τοποθετούμε πάνω σε όλη την επιφάνεια τις ντομάτες.

Τον φούρνο τον έχουμε προθερμάνει στους 170 βαθμούς.

Ψήνουμε την ομελέτα 25′ περίπου ανάλογα τον φούρνο σας , ώσπου να φουσκώσει και να ροδίσει-αφήνουμε να κρυώσει όταν την βγάλουμε από τον φούρνο και την αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα –συνοδεύουμε με σαλάτα.  Καλή όρεξη!

Πηγή: http://idiva.gr

Αγροτικά Προϊόντα Κορινθίας – ΚΟΥΤΣΟΓΚΙΛΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

About Μαρία Νικολοπούλου