Αυτό το γλυκό μιλάει από μόνο του. Όλα τα αρώματα της ανατολής, δηλαδή μαστίχα βανίλια κανταΐφι σιρόπι φυστίκι Αιγίνης
Υλικά
12 φόρμες αλουμινίου μικρές
300gr καταΐφι
150 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο
Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία…. Τα καλύτερα της Κορινθίας , με ένα κλικ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε το βούτυρο βουτυρώνουμε τα φορμάκια ξεμαλλιάσω το καταΐφι και το Ραντίζουμε με το βούτυρο το βάζουμε στα φορμάκια
Το ψήνουμε στους 150 για περίπου 25 με 30 λεπτά Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο έχω κρύο σιρόπι το οποίο το έχω φτιάξει με μία κούπα νερό Μία κούπα ζάχαρη και φλούδα από λεμόνι το βραζουμε μόνο τρία λεπτά
για την κρέμα
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
Τρεις κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ
2 κρόκους
1 αυγό ολόκληρο
2 βανίλιες
μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
Βρασιμο όλα αυτά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξουν
Μόλις κατέβασουμε από τη φωτιά ριχνουμε ένα κομμάτι φρέσκο βούτυρο άλλαζουμε σκεύος το σκέπασα με μεμβράνη και το βαζουμε στο ψυγείο να κρυώσει περίπου μιάμιση ώρα
Χτύπαμε και μία γκαρνί την ενσωματώσαμε με την κρέμα και γέμιζουμε με αυτό τις φωλίτσες από το καταΐφι από πάνω γαρνίρισμα με φυστίκι Αιγίνης
Η Συνταγή είναι από κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.