Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Νέες διευρυμένες αρμοδιότητες στο Νίκο Ταγαρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Νέες διευρυμένες αρμοδιότητες στο Νίκο Ταγαρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με νέες  αλλά και διευρυμένες αρμοδιότητες συνεχίζει τη θητεία του ο Κορίνθιος πολιτικός, Νίκος Ταγαράς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκαν οι αρμοδιότητες του κ. Ταγαρά, όπως του ανατέθηκαν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Ειδικότερα, βάσει του σχετικού ΦΕΚ 45B 12/1/2021, στον Νίκο Ταγαρά, ανατίθεται η άσκηση των αρμοδιοτήτων των ακόλουθων οργανικών μονάδων στη:

·         Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος

·         Γενική Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Γεωχωρικών Πληροφοριών καθώς και στη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων.

Με τις νέες αρμοδιότητες, ο υφυπουργός Νίκος Ταγαράς αναλαμβάνει ένα βαρύ χαρτοφυλάκιο θεμάτων που αφορούν σε χωροταξικά όσο και σε πολεοδομικά θέματα για όλη την επικράτεια. Επιπλέον, είναι αρμόδιος και για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις σε μεγάλα projects, υφιστάμενα και νέα. Σε συνδυασμό δε με την αρμοδιότητα για ζητήματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Γεωχωρικών Πληροφοριών, είναι πλέον διαθέσιμα  και τα απαραίτητα ψηφιακά εργαλεία για τον ορθό προγραμματισμό, την επιτάχυνση και τη  διαφάνεια που απαιτεί το αναπτυξιακό διακύβευμα της χώρας, τόσο στη χωροταξία και την πολεοδομία όσο και στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.

Ο Νίκος Ταγαράς, μετά τη δημοσιοποίηση των αρμοδιοτήτων του δήλωσε:

«Τιμή, ευθύνη και ώρα για ακόμη πιο παραγωγική δουλειά. Ευχαριστώ θερμά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη.

 Στόχος είναι η ανάταξη της χώρας από τις συνέπειες της σκληρής -σε παγκόσμιο επίπεδο- πανδημίας καθώς και η στήριξη της κοινωνίας, ένα εθνικό στοίχημα που καλούμαστε να κερδίσουμε όλοι μαζί».

About Μαρία Νικολοπούλου