Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ψηφοφορία κόλαφος για την περιφερειακή αρχή – Πέρασε η πρόταση Γ. Δέδε για την έλλειψη νερού στην Α. Κορινθία και σταμάτημα εργασιών στον Ασωπό..

Ψηφοφορία κόλαφος για την περιφερειακή αρχή  –  Πέρασε η πρόταση Γ. Δέδε για την  έλλειψη νερού στην Α. Κορινθία και σταμάτημα εργασιών  στον Ασωπό..

Μεγάλη επιτυχία για την Περιφερειακή Παράταξη του Γιώργου Δέδε αλλά κυρίως  για τους Κορίνθιους αγρότες , στο χθεσινό Π.Σ. με θέμα την έλλειψη νερού και της διαχείρισης αυτού.

Το τεράστιο πρόβλημα  που συζητήθηκε χθες αφορά τους αγρότες της πεδινής Κορινθίας που “στενάζουν” παλεύοντας  να επιβιώσουν μέσα σε συνθήκες που το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί, με τις αυξήσεις στις τιμές στο ρεύμα, στο πετρέλαιο  τα αγροεφόδια (φάρμακα – λιπάσματα), στο κόστος συντήρησης των μηχανημάτων τους αλλά κυρίως με την έλλειψη νερού και το κόστος που πληρώνουν γι αυτό , κόστος που φθάνει στα 100 ευρώ την ώρα!!! 

Το πιο σημαντικό της χθεσινής  επιτυχίας ήταν η συστράτευση  όλης της αντιπολίτευσης , με αποτέλεσμα να περάσει με  27 υπέρ της αντιπολίτευσης 15  κατά της πλειοψηφίας, για τα έργα στον Ασωπό και τις άμεσες ενέργειες  που πρέπει να δρομολογηθούν, ώστε να υπάρξουν άμεσα μέτρα για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο και μεσοπρόθεσμα μέτρα για τα επόμενα χρόνια.

Ο περιφερειακός σύμβουλος περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες  , ο οποίος με πρωτοβουλία του  εισηγήθηκε  και τις προτάσεις  στο περιφερειακό συμβούλιο , έθεσε το πρόβλημα  για το φράγμα του Ασωπού  “ψάλοντας” την  Περιφέρεια και το αρμόδιο Υπουργείο,  λέγοντας χαρακτηριστικά πως ουδείς εντός της αίθουσας αλλά και του Υπουργείου γνωρίζουν ημερομηνία της ολοκλήρωσης του έργου!!! .Στη συνέχεια  ο Γιώργος Δέδες ζήτησε  την δημιουργία αντιπλημμυρικών  έργων  κατά μήκος της Ολυμπίας οδού  μιας και έχουν ήδη  εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και μπορούν να ξεκινήσουν γρήγορα  ώστε να  αποφευχθούν οι πλημμύρες  στις γύρο περιοχές.

Επιπλέον έθεσε ερώτηση   γιατί το 2019,  ενώ  είχε υπογράψει ο ίδιος να γίνουν τα δίκτυα άρδευσης για το νερό του φράγματος Ασωπού , το έργο σταμάτησε;

Στην συνεδρίαση μίλησαν αγρότες της Κορινθίας με οργή και αγανάκτηση .

Σημαντικές ομιλίες με αίσθηση  υπήρξαν  από τους  τους Ναπολέων Γιανακουλόπουλο  Πρόεδρο του Άσσου και Ανδρέα Πούλο πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Λεχαίου .

“Πεινάμε και ντρεπόμαστε που σας έχουμε εντολοδόχους “οι χαρακτηριστικές φράσεις
“Δεν θα έχουμε παραγωγή του χρόνου είπαν χαρακτηριστικά” και ζήτησαν επιτακτικά άμεσες αποφάσεις και δράσεις
Για λαϊκισμό μίλησε ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας απευθυνόμενος  στον Γ Δέδε και τις προτάσεις του,
ο οποίος όμως έλαβε αδιαμφισβήτητη απάντηση από τον κ   Δέδε αναφέροντας τα περίπου 300χιλ ευρώ που υπάρχουν στο τεχνικό πρόγραμμα για την επούλωση λακουβών , ( αυτό σίγουρα δεν είναι λαϊκισμός) .
Σημαντική τοποθέτηση έγινε από τον δήμαρχο Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλο ., ο οποίος δέχθηκε
την επίθεση του Περιφερειάρχη .
Σημαντική  επίσης ομιλία υπήρξε και από τον επικεφελής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκο Γόντικα ο οποίος απαίτησε :
 – Την άμεση κατασκευή νέων έργων, δικτύων κλπ στη βάση μιας ολοκληρωμένης
μελέτης με κρατική ευθύνη και χρηματοδότηση, χωρίς καμία
επιβάρυνση των αγροτών.
– Να υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του
κανονισμού του ΑΟΣΑΚ με βάση τις σημερινές ανάγκες ώστε να
έχουν όλοι φθηνό και σε επάρκεια νερό για τις καλλιέργειες.
– Να εξασφαλιστεί ότι θα προχωρήσουν άμεσα όλες οι απαραίτητες
εργασίες ώστε να περατωθεί το έργο του φράγματος Ασωπού καθώς
και των συνοδευτικών έργων (δίκτυα κλπ) και να αποκλειστεί κάθε
ανάμειξη ιδιώτη στην διαχείρισή του.
– Ένταξη των καταστροφών από την λειψυδρία στον κανονισμό του
ΕΛΓΑ και αποζημίωση της παραγωγής και του φυτικού κεφαλαίου
στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Από την  συνεδρίαση υπήρξαν δύο ηχηρές απουσίες , του Δήμαρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου , και του Δήμαρχου Βέλου Βόχας  Α. Παπακυριάκου και λέμε ηχηρές γιατί μιλάμε για δύο δήμους που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα της Κορινθίας σε έλλειψη νερού στους δήμους τους , να υπενθυμίσουμε πως στον δήμο Κορινθίων πίνουμε ήδη νερό με προσμίξεις νερού , σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου  , γιαυτό και η απουσία του κ . Νανόπουλου χρήζει ιδιαίτερης βαρύτητας . 
Άλλο ένα αρνητικό δείγμα της χθεσινής συνεδρίασης  που κατέδειξε , πως οι εκλεγμένοι με την παράταξη του κ. Νίκα , εκλεγμένοι να υπερασπιστούν τα  συμφέροντα των Κορινθίων πολιτών , όταν χρειάστηκε να επιλέξουν μεταξύ συμφερόντων της Κορινθίας και των προσωπικών δικών τους , επέλεξαν το δεύτερο ψηφίζοντας λευκό !!!
Δείτε βίντεο με την ομιλία του Κ.Δέδε

 

 

Πηγή βίντεο krinthostv.gr

About Μαρία Νικολοπούλου