Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

«Ναυαγεί» η προσπάθεια ανατροπής του Ζάεφ μετά τα «ισχυρά σήματα» από ΗΠΑ και ΕΕ

«Ναυαγεί» η προσπάθεια ανατροπής του Ζάεφ μετά τα «ισχυρά σήματα» από ΗΠΑ και ΕΕ

«Άδοξο τέλος» φαίνεται να έχει η προσπάθεια της αντιπολίτευσης της Βόρειας Μακεδονίας να «ρίξει» την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με επικεφαλής το VMRO-DPMNE, κατέθεσαν την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Ζάεφ, υποστηρίζοντας ότι έχουν με το μέρος τους 61 από τους συνολικά 120 βουλευτές του κοινοβουλίου.

Ωστόσο, στη συνεδρίαση της Πέμπτης στη Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας, εμφανίστηκαν μόλις 60 βουλευτές, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συνεδρίαση καθώς δεν υπήρχε απαρτία.

Ο βουλευτής Καστριότ Ρετζέπι από το μικρό αλβανικό κόμμα «BESA» που είχε πει ότι θα στήριζε την πρόταση μομφής, τελικά δεν πήγε ποτέ στο κοινοβούλιο. «Για το καλό των διαδικασιών και μετά από ισχυρά σήματα από τους στρατηγικούς μας εταίρους, τις ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ, τα οποία έλαβα από υψηλόβαθμους διπλωμάτες, αποφάσισα να μην παραστώ στη συνεδρίαση», δήλωσε, αιτιολογώντας την στάση του. 

Το «BESA» μέχρι πριν λίγες βδομάδες στήριζε τον κυβερνητικό συνασπισμό του SDSF. Ωστόσο, αποφάσισε να αποχωρήσει και να ψηφίσει την πρόταση μομφής, πριν υπαναχωρήσει εκ νέου.

About Μαρία Νικολοπούλου