Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη. Αυξάνονται οι φωνές και στη ΝΔ. Η τοποθέτηση Βόζεμπεργκ

Να παραιτηθεί η Λίνα Μενδώνη. Αυξάνονται οι φωνές και στη ΝΔ. Η τοποθέτηση Βόζεμπεργκ

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ είναι η πρώτη από το κυβερνητικό στρατόπεδο που θέτει δημοσίως ζήτημα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ έθεσε σήμερα με δηλώσεις της θέμα παραίτησης της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, στον απόηχο της πολύκροτης υπόθεση του τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή.

Εγκλωβισμένη βρίσκεται η κυβέρνηση στο θέμα του Δημ. Λιγνάδη, καθώς καθημερινά πληθαίνουν οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου για την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Ο ένας μετά τον άλλο οι καλλιτέχνες ζητούν την παραίτηση της, αφού θεωρούν ότι διαχειρίστηκε την όλη ιστορία με την λογική του κουκουλώματος.

Την ίδια στιγμή τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου περιμένουν να καταλαγιάσουν οι αντιδράσεις και να ξεχαστεί το θέμα καθώς θεωρούν ότι μια παραίτηση την συγκεκριμένη στιγμή περισσότερα προβλήματα θα δημιουργούσε παρά θα έλυνε.

Απ την Παρασκευή άλλωστε καταβάλλεται από την πλευρά της κυβέρνησης μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να περάσει στην κοινή γνώμη ότι το θέμα δεν έχει πολιτικές διαστάσεις και κακώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε αυτό το θέμα.

Οι πληροφορίες λένε ωστόσο ότι και μέσα στην κυβέρνηση, αλλά κυρίως στο κόμμα υπάρχουν πολλές και σοβαρές αντιδράσεις καθώς η υπόθεση Λιγνάδη ακουμπάει μια μεγάλη μερίδα πολιτών..

Το γεγονός ότι τόσο η υπουργός Πολιτισμού όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκαν να μιλούν για φήμες έχει φέρει οργή στον κόσμο της ΝΔ ο οποίος παρακολουθεί έκπληκτος τις εξελίξεις.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ενώ μέχρι σήμερα αντιδράσεις σε εσωκομματικό επίπεδο υπήρχαν μόνο για τα εθνικά θέματα για πρώτη φορά στελέχη της Σαμαρικής αλλά και της Καραμανλικής πτέρυγας εμφανίζονται οργισμένα καθώς θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει μια πιο δυναμική αντίδραση σε αυτό το θέμα. Λένε μάλιστα ότι η υπόθεση δεν έχει να κάνει καθόλου με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά με την ίδια την κοινωνία που ζητάει σκληρά μέτρα στο θέμα αυτό.

Οι λάτρεις της επικοινωνίας όμως στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι μετά την σύλληψη Λιγνάδη όπου η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης το θέμα θα σταματήσει να απασχολεί την κοινή γνώμη. Γι αυτό άλλωστε ρίχνουν το βάρος τους ιδιαιτέρα στα θέματα της πανδημίας και στο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία και το λιανεμπόριο , ελπίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο θα ξεφύγουν από την υπόθεση «επικίνδυνος άνθρωπος.»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

About Μαρία Νικολοπούλου