Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ντόνατς σπιτικά αφράτα στο φούρνο με σοκολάτα κρέμα τρούφα !!

Ντόνατς σπιτικά αφράτα στο φούρνο με σοκολάτα κρέμα τρούφα !!

Το ντόνατ και η ιστορία του
Πρόκειται για ένα γλύκισμα από τηγανητή ζύμη, δημοφιλές σε πολλές χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- που φτιάχνεται σε πολλές παραλλαγές με ποικιλία από επικαλύψεις από ζάχαρη και παντός τύπου γλάσα και σιρόπια, ενώ οι γεμίσεις που ενίοτε έχουν είναι ακόμα περισσότερες, από σοκολάτα, μέχρι παντός τύπου μαρμελάδες. Όσον αφορά το σχήμα τους, θα το βρεις σε δύο τύπους: το δαχτυλίδι και το γεμιστό. Ιστορικά, οι επικρατέστερες θεωρίες αναφορικά με το πού και πότε πρωτοεμφανίστηκε, είναι επί της ουσίας τέσσερις: Σύμφωνα με την πρώτη, δημιουργήθηκε από Ολλανδούς αποίκους της Βόρειας Αμερικής και κατά το 19ο αιώνα αναφέρεται ως ένα είδος oliekoek, ένα είδος κέικ δηλαδή, τηγανισμένου σε λίπος. Ο Αμερικανός Hanson Gregory αφετέρου, ισχυρίζεται ότι το ανακάλυψε ο ίδιος το 1847 σε ηλικία 16 ετών σε ένα εμπορικό πλοίο, πλάθοντας τη ζύμη ενώ στη συνέχεια δημιούργησε την τρύπα στη μέση με τον πάτο από το σκεύος του πιπεριού. Σύμφωνα με την τρίτη θεωρία, που διατύπωσε ο ανθρωπολόγος Paul R. Mullins, η πρώτη συνταγή για ντόνατ βρέθηκε σε βιβλίο μαγειρικής το 1803 αναφερόμενη ως κατεξοχήν αμερικανική. Η τέταρτη θεωρία, που βγήκε στο φως το 2013, θέλει τα ντόνατ χρονικά να εμφανίζονται ως «dow nuts» κάπου στο 1800, σε βιβλίο με συμβουλές και οικιακές συνταγές της συζύγου του βαρώνου Thomas Dimsdale.

σάς δείχνουμε βήμα βήμα πώς να φτιάξετε αφράτα ντόνατς με σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ :
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό
μισό φλιτζάνι τσαγιού νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φακελάκι ξηρή μάγια
4 κούπες αλεύρι για όλες της.χρήσεις!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε το μισό αλεύρι και τη ζάχαρη στο μπολ!
Διαλύουμε την μάγια στο χλιαρό γάλα.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το βούτυρο και το νερό και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι!
Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα!
Ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια φύλλο πάχους 2 εκατοστών η ποιο χοντρό!
Με ένα ποτήρι κόβουμε δισκάκια!
Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι και τα αφήνουμε άλλη μισή ώρα!
Τα ψήνουμε στους180 βαθμούς για 15 λεπτά!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Λιώνουμε κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν Μαρί και τα περιχύνουμε!
Ρίχνουμε και τρούφα!
Ρίχνουμε και κρέμα πατισερί αν  προτιμούμε!
Παραλλαγές πολλές γλυκές!

ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ
Υλικά κρέμας
1 λίτρο γάλα
1 βανίλια
300 γραμμάρια ζάχαρη
4 κρόκους αυγών
200 γραμμάρια βούτυρο
250 γραμμάρια αλεύρι!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε γάλα ζάχαρη και βανίλια!
Παράλληλα σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και με 2 κουταλιές ζάχαρη τα χτυπάμε!
Αφαιρούμε από την φωτιά το γάλα και το ρίχνουμε σιγά.σιγά στο γάλα !
Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και βάζουμε το βούτυρο να λιώσει!
Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα μόλις πήξει κατεβάζουμε!

 Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου